iOS aplikace na macOS? Díky procesoru M1 realita

iOS aplikace na macOS? Díky procesoru M1 realita
Fotografie: Apple.com
  • Velkou výhodou procesoru M1 má být možnost spouštět iOS aplikace
  • MacBooky s novým procesorem tak spustí jakoukoli aplikaci, kterou jste si oblíbili na iOS či iPadOS

Jak už určitě víte, Apple dnes představil svůj nový procesor s označením M1. Má přinést novým MacBookům a Macům vyšší výkon, nižší spotřebu a také rychlejší reakce, například okamžité probuzení z režimu spánku. To je ale pouze začátek. Apple naznačil, že přechod na nové procesory zabere zhruba dva roky, musí se dát čas vývojářům, aby patřičně upravili své aplikace, například Photoshop od Adobe by se na Macích s novým procesorem mohl objevit nejdříve v průběhu příštího roku jako univerzální aplikace.

Nedostatek aplikací vývojářů třetích stran bude problém na několik následujících měsíců, Apple však jde samozřejmě příkladem. Nejenže macOS Big Sur je plně připraven na MacBooky s procesorem M1, ale stejně tak veškeré předinstalované aplikace. A navíc umožní spouštět i aplikace pro iOS a iPadOS. Apple to potvrdil jak v prezentaci, tak na svém webu, demonstroval to například aplikací HBO.

Díky této novince si budete moci zobrazit téměř jakékoliv aplikace, na které jste zvyklí z iPhonu či iPadu. Apple to již naznačil příchodem macOS Big Sur, například aplikace Zprávy doznala vylepšení právě po vzoru aplikací pro iOS/iPadOS. Firma se tak postupně připravovala a dnes mohla přiznat jeden z důvodů, proč tak činila.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze