Plánujete výměnu baterie v iPhonu? Pospěšte si, brzy bude výrazně dražší

1
Plánujete výměnu baterie v iPhonu? Pospěšte si, brzy bude výrazně dražší
Fotografie: Pixabay
  • Nárůst cen bude o zhruba 600 Kč za jednu výměnu baterie
  • Změny nastanou od 1. března letošního roku

Apple již nějaký ten rok nabízí výměnu baterií pro iPhony a iPady. Servisní úkon lze pohodlně zařídit přes oficiální stránky Applu, kde se však nově mimo jiné dočtete o poměrně nelibé novince, která vstoupí v platnost již 1. března 2023. Právě od zmíněného data plánuje Apple zdražit výměnu baterií pro iPhony 13 a starší. Nejstarším modelem, kterému je v tomto ohledu poskytován servis, je iPhone 5.

Doposud stála výměna baterie 55 eur, tedy zhruba 1 330 Kč, v případě modelů s menšími displeji a Touch ID. Do této kategorie ale spadá i loňský iPhone SE (2022). Po 1. březnu dojde k navýšení ceny o 24 eur (přibližně 580 Kč) – výsledná cena bude činit 79 eur (odhadem 1 920 Kč). Pakliže byste potřebovali výměnu u moderních iPhonů s velkými displeji a Face ID, stojí výměna nyní ještě 75 eur (zhruba 1 820 Kč). I v jejich případě půjde o stejné zdražení o 24 eur (580 Kč), výsledná cena výměna baterie bude 99 eur (zhruba 2 400 Kč).

Pokud budete potřebovat výměnu baterie u iPadu, případně notebooků, počítejte s citelnějším zdražením o 40 eur (bezmála 1 000 Kč). Je tak nasnadě, že pakliže jste o výměně baterie uvažovali, nyní nastal ten správný čas. Máte necelé dva měsíce, abyste to stihli ještě v době platnosti příznivějších cen.

Diskuze ke článku
lala
lala
Je to docela drahá sranda (vzhledem k tomu, že jablka používájí levnější li-ion, a ty kapacity nejsou velké = mnohem levnější, než u jiných výrobců).
U svého telefonu jsem si nechával měnit baterii v random malém servisu - baterku 3.400 mAh jsem si objednal origo z číny (cca 350,- Kč vč. DPH, na doručení jsem čekal asi týden) a vyměnili mi ji asi za 20 minut na počkání (300 Kč). Neřešil jsem nová těsnění (IPxx).

Kdyby to brali jako klasický servisní úkon tak se i dnes vejdou bohatě do 1.000 Kč (a to počítám 500 Kč za práci) vč. zachování IPxx.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze