Šetřete baterie, výměna u nových iPhonů 14 bude o polovinu dražší

5
Šetřete baterie, výměna u nových iPhonů 14 bude o polovinu dražší
Fotografie: Apple
  • Ve Velké Británii se stane výměna baterie o více než 50 % dražší
  • Vyšší cena výměny baterií dolehne i na české zákazníky

Jednou z novinek souvisejících s příchodem iPhonů 14 je také změna oficiálního ceníku výměn baterie. Ačkoliv to v tuto chvíli nemusí mnoho zákazníků zajímat, neboť lze očekávat, že ani ti nejnáročnější uživatelé nebudou muset výměnu přinejmenším několik měsíců (spíše však roků) řešit, stojí navýšení cen u oficiálního servisu Apple, jak uvádí 9to5mac.com, za povšimnutí.

Nově stojí na americkém trhu výměna baterií u nových iPhonů 99 amerických dolarů (zhruba 2,5 tisíce korun), namísto dosavadní ceny za výměnu ve výši 69 USD (cca 1 700 Kč) u iPhonů 13. Procentuálně se tak jedná o nemalé 43% navýšení. V případě Velké Británie pak cena vzrostla z 69 liber (necelé dva tisíce korun) na 105 liber (zhruba tři tisíce korun a procentuální navýšení o 52 %), lze tedy s jistotou očekávat vyšší cenu výměny baterie i u českých servisů. Navýšení cen je pak o to zajímavější, že se kapacita baterií iPhonů 14 jen pramálo změnila oproti řadě iPhone 13.

Diskuze ke článku
Alois Lopata
Alois Lopata
iOvce to rády zaplatí :D
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 16. 9. 2022 11:21
No nevím. Britex už u iPhonu 13 píše 2600 za výměnu baterie nebo 15k za display.Natož u nových čtrnáctek. Je to autorizovaný servis a pochybuju, že u VSP nebo podobně to bude výrazně levnější.
Každopádně když máš na opici, tak musíš mít i na banány...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Když má někdo na Jablko i za 54k nějaká zdražení ho určitě nenasere.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze