PhotoSynth pro Windows Phone 8 se objeví v příštích týdnech

Majitelé telefonů s Windows Phone 8 se konečně dočkají aplikace PhotoSynth, která dokáže skládat fotografie do úchvatných 360° panoramatických snímků, i pro svůj systém. Oznámili to její vývojáři na Twitteru s tím, že se jim už podařilo odstranit všechny problémy a k jejímu vydání by tak mělo dojít v průběhu několika týdnů.

Aplikace Photosynth od Microsoftu byla až dosud k dispozici pouze pro starší Windows Phone 7.5 a pro iPhone. Jejímu převedení na Windows Phone 8 podle Photosynth Teamu až dosud bránily problémy s kompatibilitou ovladačů u některých mobilních telefonů. Tento problém se jim však již podařilo úspěšně vyřešit.

Aplikace Photosynth využívá integrovaných senzorů telefonu včetně gyroskopu a vytváří tzv. synthy 3D modely, které nabízejí mnohem víc možností než klasické panorama. Vaše momentky nespojuje pouze ve vertikálním směru, ale i v horizontálním a umožňuje přibližovat se a vzdalovat, otáčet se ve všech rovinách a ukázat detaily. Záleží samozřejmě na množství použitých snímků. Čím víc a z více směrů, tím je 3D model kvalitnější.

Takto vypadá Photosynth na WP 7.5.

Už ve verzi pro Windows Phone 7.5 nabízela aplikace i možnost sdílení svých výtvorů nejen prostřednictvím Facebooku a Twitteru, ale i na Bing mapách. Pro své synthy však můžete využít i webové úložiště, kde si můžete prohlédnout i desetitisíce hotových synthů od ostatních uživatelů. Je pravděpodobné, že tyto funkce nabídnou tvůrci i ve WP 8. Jestli se můžeme těšit i na nějaké nové funkce však autoři nezveřejnili.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze