Speedtest otestuje rychlost internetového připojení, nyní i pro WP8

8

Chcete si změřit rychlosti vašeho internetového připojení a nemáte zrovna po ruce počítač? Žádný problém, využijte specializovanou aplikaci pro měření rychlostí. Je dostupná pro iOS, Android a nově i pro Windows Phone 8. Její použití je opravdu velmi jednoduché.

Máte-li iOS nebo Android, pak aplikaci Speedtest už pravděpodobně znáte. Jedná se o jednu z nejlépe hodnocených aplikací pro měření rychlosti připojení k internetu. Umí změřit rychlost downloadu, uploadu a ping (odezvu). Nyní se k řadě spokojených uživatelů mohou zařadit i ti, kdo vlastní telefon s Windows Phone 8.

Speedtest pro Windows Phone 8

Po spuštění si Speedtest najde nejbližší vhodný server, vůči kterému bude provádět měření, ten nejbližší je v Praze. Pak už jen stačí zmáčknout tlačítko "Begin Test" a sledovat efektní animaci na "tachometru". Výsledky měření se uchovávají v historii, kdykoli se na ně tedy můžete podívat zpětně. Někteří ze zámořských uživatelů sítě AT&T si stěžují na nefunkčnost aplikace na telefonu Nokia Lumia 920, naší republiky se to ale netýká.

Speedtest pro Windows Phone 8

Aplikace Speedtest pro iOS a Android vypadá podobně a disponuje identickými funkcemi.

Speedtest pro iOS a Android

Znáte nějakou lepší aplikaci pro měření rychlosti a odezvy internetového připojení? Co by ještě Speedtest mohl umět? Pochlubte se nám s výsledkem vaší naměřené rychlosti v diskusi pod článkem.

Stáhnout Speedtest z Windows Phone Store
Stáhnout Speedtest z App Store
Stáhnout Speedtest z Google Play

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Mirec
Ako najkrajšie rozhranie to ma vo W8 :D
Stodynka
Na Lumii 920 u nás to funguje. :-) Právě teď otestováno.
freeman
Poje.. MS aj jeho regionálne obmedzenia. Na Lumia 800 a Slovenský market je to nedostupné. Aj pre tieto nezmyselné regionálne obmedzenia je toto môj posledný mobil na WP. Na Androide som sa s týmto nikdy nestretol. A preto Nokia môže pri mne zabudnúť, že môj budúci mobil bude 920. Jedine Nexus 4 alebo skúsim IP5.
Pillowrecker
Mám Lumii 920 a funguje bez problémů. FW 10211.204

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze