Philips W6618: čtyřjádrový Android s dvouměsíční výdrží

9

Drtivou většinu dnešních chytrých telefonů trápí slabá výdrž. I při nenáročném používání vám ti nejlepší vydrží tři či čtyři dny, ale velmi snadno je vybijete i za pár hodin. Philips na to jde opačnou cestou a svůj telefon osadil baterií, jejíž kapacitu bychom očekávali u tabletů. Výsledná výdrž tak dle výrobce stoupá až na 66 dnů.

Doby, kdy se na našem trhu prodávaly telefony Philips řad Azalis či Fisio, jsou již dávno pryč. Nicméně již tehdy se telefony původem nizozemského výrobce vyznačovaly nadprůměrnou výdrží. Ačkoliv je značka Philips již čínská, důraz na silnou baterii je kladen nadále. O tom svědčí například aktuální novinka v podobě modelu W6618.

Jeho hlavní výhodou je integrovaná baterie s kapacitou 5 300 mAh. Ano, čtete správně, je to zhruba dvakrát tolik, než co vídáme u letošních vlajkových lodí. Působivé. Výrobce slibuje pohotovost až 1 604 hodin, což je 66 dní. Jde samozřejmě o laboratorní podmínky, avšak reálně lze odhadovat, že namísto jednoho či dvou dnů výdrží Philips W6618 bez větších problémů celý týden. Délka hovoru se pak vyšplhala až na 33 hodin. Velká baterie se jistě promítla do tloušťky. To je pravda, ale nijak výrazně – 11,4 milimetrů ještě není nijak extrémní hodnota.

Výbava pak rovněž nijak zvlášť nepokulhává a je poplatná střední třídě. W6618 nabízí pětipalcový displej s rozlišením 960 × 540 pixelů, čtyřjádrový procesor MediaTek s taktem 1,2 Ghz, 1 GB RAM, 4 GB interního úložiště či podporu paměťových karet. Telefon si rozumí se dvěma SIM kartami, nabízí osmimegapixelový fotoaparát a prostředí zajišťuje operační systém Android 4.2 Jelly Bean.

Philips W6618 se v těchto dnech začíná na čínském trhu prodávat za 273 dolarů, což je v přepočtu zhruba 5 500 Kč. Takový telefon bychom na našem trhu jistě uvítali, avšak telefony Philips se téměř výhradně prodávají jen na asijských trzích.

Zdroje: phonearena.com, cnmo.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Ani není tak velký jak bych čekal, škoda že něco podobného není zde, nejlépe nějaká 4,5 palce lumia s 3,500 nebo 4000 baterkou
Sherrcatt
Ještě je tu lenovo P780.. má sice "jen" 4000mAh, ale zase je tenčí a má lepší displej :-)
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
By mě zajímalo kolik by vydržel kdyby měl High-End HW :)
FranK
Smartphony Philips se prodavaji take v Rusku,coz jiste zcasti neni Asie... Holandsky Philips prodal do Ciny divizi TV,Audio a mobily...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze