Petice za více mobilů s QWERTY klávesnicí: autoři pochází z ČR

23

Na internetu se objevila petice, jejíž signatáři požadují po výrobcích mobilních telefonů obnovení výroby smartphonů s hardwarovou QWERTY klávesnicí. Petice pochází z České republiky a její šance na úspěch se v současnosti prakticky rovná nule.

Autory nápadu, který jistě mnohým z našich čtenářů také sem tam prolétne hlavou, jsou programátor Radim Krslička a webdesignér Petr Gottwald. Podle nich je pro psaní na mobilech daleko lepší plnohodnotná klávesnice, než strefování se do malých tlačítek na dotykovém displeji. Lidí, kteří telefon potřebují ke skutečné práci, je podle nich na světě stále dost. Petice je umístěna na speciálním dvojjazyčném webu s příznačnou URL adresou http://www.we-want-qwerty.com.

Některé legendární kousky z historie QWERTY smartphonů. Vzpomene si někdo na jména všech čtyř?

Čtěte také - Petice za zachování Google Readeru: 140 tisíc podpisů k ničemu?

I když je petice i v angličtině, téměř všechny podpisy (dá se mezi nimi i listovat) jsou českého či slovenského původu. Od jejího spuštění se k ní přidalo prozatím cca. 1500 lidí. To pro velké výrobce formátu Samsungu či například Sony neznamená vůbec nic, či je to spíše jen utvrzuje v tom, že o telefony s klávesnicí zkrátka není zájem. Pro úspěch petice by určitě pomohlo, kdyby autoři oslovili některé velké zahraniční servery, které by mohly oslovit daleko širší masu uživatelů. Číslo, kterému by ale některý z výrobců dal alespoň nějakou váhu, by se podle nás muselo pohybovat úplně v jiných cifrách, než v pouhých jednotkách tisíců.

Jaký názor máte na petici We-want-qwerty vy? Myslíte si, že má význam ji nadále šířit nebo by autoři měli na svou snahu raději rezignovat?

Zdroje: we-want-qwerty.com, extramobilne.cnews.cz

Diskuze ke článku
Posik
Bral bych nějaký telefon s QWERTY klávesnicí ale s vysouvací, ne typu BlackBerry.
Ok
Podepsano
Napr desire z byl peknej telefon a mohli by udelat nejaky highend telefon s vysouvaci klavesnici uz je to potreba a myslim ze je o mnohem vice nez jen tech 1500 lidi co takovyto telefon chteji
Peete
SE P1i mám dodnes doma, je plně funkční a ta klávesnice, co tam byla použita je u mě nepřekonaná. Ten styl kolíbkového psaní, byla a je prostě parádní. A vlastnil jsem i M600i v černé barvě, ale ta šla do světa :-)
MAge
Petice jsou k prdu. Lepší by bylo kdyby pánové mobil s QWERTY navrhli, sehnali si prachy (třeba přes Kickstarter) a rozjeli výrobu. Tohle socialistické dožadování se něčeho pomocí podpisů je blbost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze