Cosmo Communicator dostane Android 11

1
Cosmo Communicator dostane Android 11
Fotografie: Ondřej Pohl, mobilenet.cz
  • V současnosti běží Cosmo na Androidu 9
  • Firma se soustředí na dokončení jeho nástupce
  • Hotový by mohl být v listopadu, pak dostane nový Android i Cosmo

Cosmo Communicator od britské firmy Planet Computers je jedním z mála telefonů, které nabídnou plnohodnotnou hardwarovou klávesnici. Vzhled i styl používání navazuje na kapesní počítače značky Psion z 90. let. Cosmo k tomuto konceptu přidalo ještě vnější displej pro ovládání některých funkcí v uzavřeném stavu.

Planet Computers je však malá společnost a jednou ze slabin firmy je softwarová podpora. V současné době Cosmo stále běží na Androidu 9, poslední aktualizaci s lednovými bezpečnostními záplatami dostal přístroj někdy na jaře. Tak dlouhá mezera by mohla znamenat konec podpory, naštěstí firma na své zákazníky stále myslí.


Cosmo tak dostane upgrade hned poté, co na trh dorazí jeho nástupce Astro Slide 5G Transformer. To se mělo stát již na jaře, ale kvůli problémům v globální ekonomice byl termín několikrát odložen. Nyní jsou ale podle stránky projektu hotové funkční prototypy a firma se je dokonce chystá předvést veřejnosti na akci pořádané v Tokiu. To je příznak toho, že by slibovaný listopadový termín zahájení výroby mohl skutečně vyjít.

Planet Computers Cosmo Communicator

Rozměry171 × 79 × 17 mm, 326 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát24 Mpx
ProcesorMediaTek helio P70,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 220 mAh
Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Koukal jsem na tento komunikátor i jejich Astro slide, ale nepřesvědčily mě zkušenosti uživatelů na to, jak Planet Computer dokáže dostát svým slibům... V podstatě mi bohatě stačil F(x) tec... Přístroj dobrý, ale ta podpora a doba než se cokoliv vyřešilo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze