Ovladače pro iOS 7 zlevňují až o 30 %: bude to stačit?

1

První ovladače pro zařízení se systémem iOS 7 jsou v prodeji a po vlně nevole ze strany uživatelů kvůli vysoké ceně zlevňují o 20 až 30 %. To znamená, že místo původních 100 dolarů jsou nyní k dostání za 80, respektive 70 dolarů. Jak jsou na tom ceny u nás?

Oznámení oficiální podpory ovladačů pro zařízení se systémem iOS 7 bylo fantastickou zprávou. Hraní složitých 3D her, ale i jednoduchých skákaček, není s virtuálními tlačítky a joypady příliš pohodlné. A díky vzrůstajícímu výkonu se takové hry objevují čím dál častěji. Třeba takové Grand Theft Auto: San Andreas nabídlo plnohodnotnou konzolovou hru, ale bez ovladače to nebylo ono. V prodeji jsou již dva ovladače pro iPhone - Logitech Powershell a Ace Power MFi od Moga. Jejich nevýhodou je, že je nepropojíte s iPadem a v recenzích nevyšly jako vyloženě kvalitní. Třetím ovladačem byl SteelSeries Stratus, který jsme vám představili v obsáhlém článku a který lze propojit s iPadem.

Logitech Powershell

Problém všech těchto ovladačů byla ale především vysoká cena, která byla nesmyslně nastavena na hranici 100 dolarů. Vinu podle všeho nesl přímo Apple, který vymyslel systém certifikace a vysokou cenu diktoval. Po nevoli uživatelů se ale situace změnila a cena ovladačů byla snížena. Stále se jedná o vysoké částky, ale optimista by potěšeně řekl, že je to alespoň lepší. Logitech Powersheel se tak prodává na 70 dolarů, Moga Ace Power klesl na 80 dolarů a stejně tak Stratus lze v zámoří koupit za 80 dolarů.

Situace v Česku ale není příznivá a Logitech Powershell koupíte za 2 999 Kč. Na Slovensku je k dostání za 106 euro. Moga Ace Power u nás lze sehnat za cca 2 500 Kč (na Slovensku k dostání není). A Stratus se zatím vůbec neprodává. Ceny jsou velmi vysoké a zlevnění je vůbec nezasáhlo. Uvidíme, zde se situace do budoucna zlepší.

Zdroje: toucharcade.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Snad si nemyslí, že to lidi budou kupovat, oproti třeba ovladači z ps3 to zní naprosto směšně. Rád bych si něco podobné koupil, ale víc jak litr do toho rozhodně nedám, ceny budou klesat dál, tohle koupí oprvadu jen blázen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze