Apple přiznal chybu iMessage, oprava přijde s následující aktualizací

3

iMessage důvěrně znají majitelé Apple zařízení, jde o bezplatné posílání (multimediálních) zpráv skrze internet, právě mezi uživateli iPhonů, iPadů, iPodu Touch a také počítačů s Mac OS X. Uživatelé při přechodu z iPhonu na zařízení s jiným operačním systémem však narazí na problém, a to nedoručování zpráv od kontaktů s iPhonem. Apple o této chybě ví a pracuje na nápravě.

Nepřehlédněte:

iMessage by se pro přiblížení dalo postavit oproti androidí alternativě Hangouts. Mezi uživateli s operačním systémem iOS (a také Mac) si tak můžete snadno posílat (multimediální) zprávy zdarma, vše funguje prostřednictvím internetu, kdy zařízení před odesláním zprávy pozná, jestli má druhá strana také zařízení s iOS (Mac OS X). V takovém případě se automaticky změní barva „bubliny“ na modrou a zprávy se od této chvíle odesílají zdarma.

Apple iMessage

Právě s tímto automatickým rozpoznáním vzdáleného zařízení je však tak trochu problém. V případě, že uživatel iPhonu s aktivovanými iMessages přejde na telefon s jiným operačním systémem a iMessage nevypne, nastane problém s doručováním zpráv od kontaktů právě s iOS.

Daný iPhone totiž stále předpokládá, že kontaktovaný uživatel iMessage stále využívá a zpráva se tak nedoručí, protože se odešle jako iMessage, které jiné operační systémy nepodporují. Jediným řešením je manuální deaktivování iMessage ještě před výměnou zařízení.

O celé této situaci Apple samozřejmě ví, chyba se totiž nese už od verze iOS 5. Až teď ale Apple chystá aktualizaci, která zajistí spolehlivý přechod zpět k SMS, pokud odeslání iMessage selže. Ta přijde s následující menší (či větší) aktualizací samotného operačního systému iOS.

Zdroje: 9to5mac.com, engadget.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Pivo
No, Android je fakt stabilnější, na něm mi příjde alespoň SMSka :D
Radim
To se fakt divim ze to neprohasili jenom za vlastnost a zadnou chybu. Kdyz Apple neco vyda tak to prece hned funguje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze