iOS 7.1 je sice rychlejší, údajně ale i ve vybíjení baterie

9

Po vypuštění aktualizace iOS 7 na verzi 7.1 pro Apple zařízení jsme vám přinesli podrobný přehled vylepšení, na uživatelské zkušenosti však bylo ještě brzy. Znatelný nárůst rychlosti zaznamenal například iPhone 4, rychlejší jsou ale i zbylá zařízení. Zjednodušeně řečeno: rychlejší je vše, jak ale ukazují statistiky, bohužel i vybíjení baterie.

Nepřehlédněte:

Apple přinesl aktualizaci iOS 7.1 po dlouhých měsících a tak se dalo předpokládat, že před vypuštěním ji (samozřejmě s pomocí beta testerů) pořádně „proklepl“. Aktualizace přinesla kromě zásadního vylepšení optimalizace také opravu některých chyb, dále nabídla i podporu CarPlay, vylepšila Siri a optimalizovala TouchID u iPhone 5s. Jak to ale bývá, každá důležitější aktualizace má i své chyby, tentokrát se opět bohužel týká výdrže.

Srovnání výdrže v případě iOS 7.0.6 a 7.1

Problém s extrémně rychlým vybíjením baterie však (jako vždy) nemají všichni uživatelé, ale pouze vybraná skupina. Těch zbylých se snížení výdrže dotklo také, ne však v tak značné míře (viz graf). Zmiňovaný graf ukazuje průměrné výsledky, kterých zařízení před a po aktualizaci dosáhla. Pokud se vás však týká agresivní úbytek baterie (například procento za minutu), doporučují uživatelé dvě možnosti. Tou první je vymazat všechny aktivní procesy na pozadí (vymazat aplikace z multitaskingu) a následně iPhone/iPad/iPod restartovat pomocí současného stlačení tlačítka Home button a Power (do doby, než se zařízení restartuje).

Pokud vám tento postup nezabírá, doporučuje se čistá instalace. Stačí si předem všechna data zálohovat pomocí iTunes a následně provést Restore. Vaše iZařízení po celkovém obnovení nahrajete zpět vaši zálohu a telefon/tablet by měl fungovat bez dalších problémů.

Zdroje: gadgets.ndtv.com, arstechnica.com

Diskuze ke článku
Grom51
iphone 5c je kde ? měl by na tom být ale logicky lépe než iphone 5 .. stejný čip ale větší baterka.
lol
Ale to nie je chyba, to je nová inovácia!
Rosťa
To jsou samý superluxusní materiály ale baterku neumí,měli by se učit od Lenova.
Slavo
Naopak, s novým iOS 7.1 hlásím o neco delší vydrž ... ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze