iOS 7 na 85 % zařízení: uživatelé opouští předchozí verzi

7

Apple aktualizoval čísla poukazující na využívání jednotlivých verzí iOS v iZařízeních. iOS 7 je čím dál oblíbenější, ale předchozí verze se stále drží a překračuje 10 %. Podívejte se na vývoj, který Applu závidí nejeden konkurent. Je za růstem iOS 7 uživatelů nová verze iOS 7.1 nebo se jedná o přirozený vývoj?

Apple zveřejnil konkrétní čísla ve využívání iOS verzí. Sběr dat probíhá od 1. prosince novou metodou, kdy se spoléhá na AppStore. Právě 1. prosince získal Apple následující údaje: 74 % uživatelů využívá iOS 7, 22 % je na iOS 6 a 4 % na starší verzi.

V současné době máme k dispozici aktuálnější data, která jsou získána vždy ze sedmidenního měření z AppStore. Jak si můžete všimnout na obrázku výše, během dvou měsíců, konkrétně od 26. ledna do 23. března, iOS 7 posílil z 80 na 85 %. iOS 6 následně o 5 procentních bodů oslabil. Bohužel Apple nezveřejnil přesné verze a nevíme, kolik uživatelů využívá iOS 7.1. V každém případě iOS 7.1 je rychlejší a zřejmě tak přesvědčil i některé uživatele, kteří setrvávali na iOS 6.

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Ale kdyby šel downgrade tak polovina jde zpátky na 6tku, taky bych šel hned :)
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Mě se jakože iOS 7 líbí, ale nevím no četl jsem že na iPadech to docela blbne, mě na iP5 šlape v pohodě jsem rád, jsem zvědavý na iOS 8 no jestli bude už lepší i na těch iPadech.
pan Anonymni
Dle mereni z AppStoru? Aha, pak je nutno dodat, ze od zacatku unora Apple prestal schvalovat aplikace napsany v SDK 6, cili vsechny aplikace, ktery od ty doby byly aktualizovany se staly nekompatibilni s iOS 6 a starsim.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze