Oppo vidí budoucnost v druhém displeji na zádech telefonu

Oppo vidí budoucnost v druhém displeji na zádech telefonu
Fotografie: Oppo
  • Oppo si patentovalo displej na zádech
  • Mohlo by tak řešit problém s předním fotoaparátem
  • Dané řešení už se používá

Čínský výrobce Oppo má v posledních měsících slušně našlápnuto. Nejprve všechny překvapil propracovaným přístrojem se skládacím displejem Find N a vedle přímého souboje s konkurencí se snaží posunovat hranice i jinak, například .

Obvykle však platí, že nejjednodušší řešení bývá obvykle nejlepší. Což by mohlo platit i o jednom z velkých problémů poslední doby – jak co nejlépe využít čelní plochu displeje. Vedle nejrůznějších průstřelů a výřezů se objevují i netradiční výsuvná nebo otočná řešení, ale možná nakonec bude nejlepší přestěhovat na záda displej, respektive jeho zmenšeného sourozence. Přesně tak to ukazuje patent, na který upozornil letsgodigital.org.

Oppo patent
Zvolená řešení nevypadají z estetického hlediska vůbec špatně.

Je z něj patrné, že umístění displeje na zadní stěnu lze provést několika způsoby. Všechny zřejmě ocení milovníci selfie a vlogů, horší to bude s videohovory. Nicméně takový displej na zádech lze dobře využít i jinak, například k zobrazování notifikací. To ostatně předvedlo už Xiaomi Mi 11 nebo dnes už skoro zapomenutý Yota Phone, jehož druhá zobrazovací jednotka používá technologii elektronického inkoustu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze