Olympiáda Rio 2016 v kapse: přehled nejdůležitějších aplikací

Již dnes začínají letní olympijské hry v Rio de Janeiru. Většina z nás se osobně s největší pravděpodobností účasnit nebude, i tak ovšem můžete být výsledkům blíže než všichni ostatní. O důkladnou informovanost se postarají mobilní aplikace. Podrobný výčet těch nejzajímavějších vám přinášíme nyní.

Zahájení letních olympijských her, které se letos konají v Rio de Janeiru, je na spadnutí. Již 5.8. proběhne zahájení a pokud chcete být výsledkům co nejblíže, jistě vás napadlo, jaké aplikace pro váš chytrý telefon budou těmi nejnápomocnějšími. V dnešním článku si představíme výčet těch nejzajímavějších.

TIP: Česká aplikace Fripito přidává olympijské Rio de Janeiro

RIO 2016

Rio 2016 – oficiální základ

Základem je oficiální aplikace LOH s příznačným názvem Rio 2016. V ní naleznete vše podstatné, navíc vcelku příjemně seřazené. Hlavní menu sdružuje favority, výsledky, medaile, chronologicky seřazené sporty, zúčastněné země, fotky a novinky a samozřejmě také mapu, to kdybyste byli v Riu přímo osobně. Aplikace je na první pohled účelná, žádné zbytečné animace ani přechody, přesto se z ní dozvíte vše podstatné.

Rio 2016

Pokud patříte mezi zapomětlivce, aplikace vám zahlásí také začátek vámi vybrané disciplíny, a to s časovým předstihem. Jak asi mnozí pochopili ze screenshotů, aplikace je v angličtině a minimálně základy budete pro porozumění a orientaci potřebovat. Aplikace je dostupná zdarma, a to jak pro Android, tak také pro iOS a Windows Phone/Windows 10 Mobile.

Stáhnout Rio 2016

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

T-Mobile LOH 2016

Pokud se vám principem Rio 2016 líbí, ale hledáte povedenou alternativu v češtině, nabízí se aplikace LOH 2016, kterou má na svědomí operátor T-Mobile. Aplikace nabídne různé přehledy, detailní TV program, podrobné výsledky, a to jak podle zemí, tak podle daného sportu. K dispozici jsou také aktualizované textové přenosy, videogalerie a ještě jedna zajímavost navíc – možnost soutěžit o vcelku zajímavé ceny.

LOH 2016 T-Mobile

T-Mobile totiž v rámci aplikace nabízí možnost soutěžit o telefony, večeři se sportovcem a nebo telefonát s ním. Tyto možnosti výhry jsou pak k dispozici pro zákazníky operátora T-Mobile. Aplikace je dostupná pro platformy Android a iOS.

Stáhnout LOH 2016

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sport.cz

Další aplikace, která však sdružuje i další sportovní události, je Sport.cz. Tu důvěrně znají milovníci všech sportovních událostí. Na rozdíl od specializovaných aplikací je aplikace trochu méně přehledná, avšak ihned po spuštění vám vyskakovací okno nabídne možnost upozornění na české medaile.

Sport.cz

Aktuálně je v aplikaci také odpočet do startu, základní informace, novinky, zprávy a samozřejmě také program. Jak už jsme zmínili, aplikace je vhodná především pro ty, kteří se nesoustředí čistě jen na LOH, ale v záběru mají i další události. V takovém případě poslouží aplikace Sport.cz jako pomyslné „vše v jednom“. Dostupná je pro platformy Android a iOS.

Stáhnout Sport.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Televizní vysílání v kapse

Pokud se chcete na vybrané disciplíny LOH dívat živě, nabízí se možnost sledování přes chytrý telefon. Zdarma si můžete stáhnout aplikaci ČT Sport, ve které lze sledovat živě dění z LOH v Riu, aplikace však není uzpůsobena pro detailní sledování výsledků v textové podobě. V takovém případě je zapotřebí přepnout na některou z předchozích aplikací, které naopak nenabídnou živé vysílání.

mobile TV

Další možnost je sledovat vícero stanic skrze televize v mobilu od našich operátorů. Zde je však nutné zaplatit fixní částku za vybraný balíček kanálů. Například T-Mobile za 119 Kč měsíčně nabízí možnost sledování 18 českých stanic, mezi nimi nechybí ČT Sport, Nova, CNN, ČT1, ČT2 a další. Za 299 Kč pak získáte balíček 36 kanálů, mezi sportovními naleznete například Eurosport 1, Eurosport 2, Nova Sport 1, Sport 1, Sport 2 a ČT Sport. O2 nabízí svoji televizi v balíčcích s možností sledování na vícero zařízení, ceny začínají na 299 Kč. Vodafone pak spolupracuje s externím serverem a ceny začínají na pár desítkách korunách. Balíček pro sportovce vyjde měsíčně na 115 Kč. U T-Mobilu je aplikace dostupná pro Android a iOS, u O2 pak pro Android, iOS a Windows Phone. Stejně je na tom i Vodafone.

Stáhnout ČT Sport

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Nechcete aplikaci? Zkuste Google nebo Twitter

Pokud nechcete instalovat žádné speciální aplikace, vystačíte si s mobilní verzí Googlu. Jakmile do vyhledávače zadáte LOH 2016, objeví se graficky zpracované přehledy, které se budou měnit v závislosti na aktuálních událostech. Lze využití i Twitter a další sociální sítě, kde bude pod hashtagy monitorován průběh LOH 2016.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze