Odvážné Nic. Sluchátka Nothing Ear (1) čeká 50% zdražení

5
Odvážné Nic. Sluchátka Nothing Ear (1) čeká 50% zdražení
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Sluchátka šla do prodeje před více než rokem
  • Mnozí zákazníci nejsou spokojeni s kvalitou zpracování

Vůbec první produkt společnosti Nothing, jejímž zakladatelem je samotný Carl Pei (spoluzakladatel OnePlus), čeká razantní zdražní. Jedná se o sluchátka Nothing ear (1), která jsme v naší recenzi pochválili za nápadité zpracování, ale (v dané třídě) rovněž nadprůměrný zvuk. Zamířila do prodeje s relativně rozumnou cenou 99 amerických dolarů, respektive 2 699 Kč. To se však nyní mění a sluchátka čeká 50% nárůst prodejní ceny, tedy na 149 amerických dolarů (v přepočtu dle kurzu na oficiálním e-shopu nothing.tech zhruba 4 000 korun).


Podle Carla Peie je navýšení ceny spojeno s růstem nákladů a také rozšiřováním společnosti, která má v současnosti čítat 185 zaměstnanců. Nová cena se má změnit 26. října, do té doby by mělo být možné sluchátka pořídit za podstatně příznivější původní cenu. Dodejme, že se jedná o vcelku odvážný krok, k němuž se už mnoho zákazníků stihlo vyjádřit na sociálních sítích, viz příspěvky níže. Ti považují zdražení za neopodstatněné i v kontextu (nedostatečné) kvality zpracování.



Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Vždyť za stejné peníze jako ta nová cena se dají koupit Sony Link Buds S!
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
To je najednou hold jiný segment. Hodně zvláštní rozhodnutí. Zajímalo by mě, jestli někdo vyhodnocoval, do jaké míry se vyplatí takhle devalvovat jméno značky za těch ''pár kaček'' navíc.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No příští rok oznámí konec.
Jan Vláčil
Jan Vláčil
Koupil jsem si tyhle sluchatka v naky akci za 2ku a fungujou dobre a spolehlive. 4tkc mi ale prijde moc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze