Odolnost proti prachu u ohebných mobilů? Samsung potřebuje ještě trochu času

Odolnost proti prachu u ohebných mobilů? Samsung potřebuje ještě trochu času
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Současné ohebné telefony jsou odolné proti vodě
  • Prach je s ohledem na pohyblivý kloub nadále problémem

Samsung v tomto týdnu představil novou generaci mobilů s ohebným displejem, Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5, přičemž druhý jmenovaný pro vás v redakci již testujeme. Před premiérou se spekulovalo, že výrobce povýší odolnost těchto zařízení a budou nově odolná i proti prachu. Jak už ale dnes víme, nestalo se tak.

Ředitel mobilní divize Samsungu TM Roh pro korejský server Bizwatch uvedl, že společnost na tomto řešení nadále usilovně pracuje a plánuje telefony s ohebnou konstrukcí, která by byla prachotěsná. Nepřímo došlo i k potvrzení, že ve hře byla tato varianta i pro současnou generaci.

TM Roh dodal, že na vývoj je zapotřebí ještě více času, aby byla ohebná konstrukce, kloub i všechny pohyblivé části zkonstruovány tak, aby jimi nepronikly prachové částice. Samsung si prý uvědomuje, že poptávka ze strany uživatelů po takových telefonech je. V této souvislost TM Roh poukázal na to, že zpočátku nebyly ohebné telefony odolné ani vůči vodě. Hovoří tak o prvních dvou generacích řady Fold, neboť zvýšená odolnost vůči vodě s certifikací IPX8 se prvně objevila až u Galaxy Z Fold3.

Konkrétní informace a plány TM Roh samozřejmě neprozradil, avšak i tak je nasnadě, že ohebná zařízení budou ve velmi blízké budoucnosti odolná proti vodě a prachu jako jejich klasičtí sourozenci, třeba ze řady Galaxy S. Je tak možná, že hlavní inovací příští generace ohebných Samsungů bude právě kompletní odolnost proti prachu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze