Nový odolný Samsung na obzoru. Jak bude vypadat Galaxy XCover 7?

1
Nový odolný Samsung na obzoru. Jak bude vypadat Galaxy XCover 7?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Zadní kryt telefonu bude uživatelsky odnímatelný
  • Opět dojde na definovatelné boční tlačítko

Odolné telefony neodmyslitelně patří do portfolia Samsungu. Na druhou stranu jich vydává poskrovnu, a proto s povděkem vítáme informaci androidheadlines.com o nadcházejícím kousku, který se s největší pravděpodobností bude jmenovat Galaxy Xcover 7. Zřejmě tak naváže na dva roky starý Galaxy XCover 5, spíše než na loňský Galaxy XCover6 Pro.

Samsung Galaxy XCover 7

V tuto chvíli se můžeme podívat na tři tiskově působící obrázky, na kterých vidíme lehce obrněný mobil s oranžovými prvky. Displej bude dnešní optikou spíše menší a s výřezem. Na zádech je pak jen jeden fotoaparát, což naznačuje, že zařízení zamíří spíše do nižší střední třídy. Na levé straně je jasně patrné i velké tlačítko Xcover, které bývá uživatelsky nastavitelné.

Je nasnadě, že mobil bude odolný proti vodě, prachu i pádům. Lze tak předpokládat, že bude plněn vojenský standard MIL STD-810G a stupeň krytí minimálně IP68. V praxi tak telefon zvládne i pád na tvrdý povrch, jako je beton či asfalt, z běžné výšky. Bohužel ohledně výbavy nejsou v tuto chvíli známé žádné informace. Otazníky visí i nad baterií a její kapacitou. Je však takřka jisté, že bude po vzoru starších kousků řady Galaxy Xcover uživatelsky vyměnitelná. Ohledně operačního systému Samsung nasadí Android 14 a samozřejmě i nadstavbu One UI 6.0.

Jelikož není známa výbava, nepřekvapí, že nebyl odhalen termín možného představení. Pokud bychom si měli zaspekulovat, dočkáme se spíše dříve v horizontu nejbližších měsíců.