Rozbalujeme nový Samsung Galaxy Z Fold5. Co se nachází v balení?

1
Rozbalujeme nový Samsung Galaxy Z Fold5. Co se nachází v balení?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • V prodejním balení je kromě samotného telefonu ještě USB-C kabel
  • Nepřekvapí chybějící nabíječka
  • Dokoupit bude možné ochranné pouzdro s S Pen

Samsung dnes odpoledne představil řadu novinek, kterým kralovaly modely Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5. Oba jsme již měli možnost krátce vyzkoušet, avšak první jmenovaný kousek už máme přímo v redakci a začínáme jej testovat. Tradičně začneme tím, že se podíváme na prodejní balení.

Samsung Galaxy Z Fold5
Prodejní balení Samsungu Galaxy Z Fold5

V úhledné černé krabičce, která je spíše tenká, se toho od pohledu mnoho skrývat nebude. Po otevření se dostaneme k samotnému telefonu, který je oblepen ochrannou fólií a nachází se v rozevřeném stavu. Ihned si tak lze uvědomit, jak tenká novinka je. Nejde sice o nejtenčí ohebný telefon na světě, ale 6,1 mm v rozevřeném stavu je nadále výborná hodnota. Kolem telefonu kromě obligátních manuálů ještě je USB kabel, který je na každé straně zakončen USB-C. Více již v krabičce nehledejte. Vše ostatní si případně musíte přikoupit, což platí i o nabíjecím adaptéru.


Samotné zařízení působí prémiovým dojmem, ostatně o to se Samsung v řadě Fold snaží léta. Až letos se však podařilo přepracovat ohebný kloub tak, že po zavření nevzniká méně vzhledná mezera. Tentokrát k sobě obě půlky telefonu krásné doléhají. Rozdíl mezi Foldem5 a Foldem4 krásně demonstruje porovnání, které můžete vidět na fotografii níže.

Samsung Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Fold4
Vlevo Samsung Galaxy Z Fold5, vpravo Galaxy Z Fold4

Mezi příslušenstvím figuruje i nové ochranné pouzdro, které v sobě kombinuje také prostor a samotné pero S Pen. To je nově tenčí, díky čemuž prošlo zeštíhlovací kúrou i samotné pouzdro, které se mimochodem skládá ze dvou částí tak, aby byla plně zachována možnost telefon rozevírat a opětovně zavírat.

Samsung Galaxy Z Fold5
Testování nového Foldu od Samsungu začíná

Samsung Galaxy Z Fold5 v redakci testujeme, vy se nás tak na cokoliv můžete zeptat. Závěrem dodejme, že již v tuto chvíli si novinku můžete předobjednat, a to za cenu od 44 999 Kč za 256GB variantu. Samotný prodej na českém trhu započne v pátek 11. srpna.

Samsung Galaxy Z Fold5 1 TB

Rozměry154,9 × 67,1 × 13,4 mm, 253 g
DisplejSuper AMOLED, 7,6" (2 208 × 1 768 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 000 GBne
Akumulátor4 400 mAh