Odemykání a parkování mobilem. I to nabídne Mercedes třídy E

2

Mercedes je pro někoho synonymum luxusu a bezpečnosti. Nově se však Mercedes stává i synonymem pro chytré technologie. Nový Mercedes třídy E jich dostal hned několik. Zmínit můžeme odemykání vozu pomocí chytrého telefonu nebo samočinné parkování.

TIP: Mercedes-Benz F 015: samořídicí auto budoucnosti pro náročné

Mercedes Benz vybavil nový model třídy E hned několika systémy, které mají opět posunout bezpečnost a pohodlnost řízení. Mercedes byl vždy v očích lidí něčím velmi luxusním a drahým. Strategie Mercedesu se však mění a automobilka chce ukázat, že vlastnit Mercedes můžete i vy. Za vše mluví široký repertoár nabízených modelů. Příští rok do řady přibude i nový Mercedes třídy E, který přiveze velké množství chytrých technologií, které nám mají pomoci k bezpečnému a pohodlnému řízení.

„Potenciál nové třídy E přesahuje vše, co nabídne každý jiný vůz,“ říká Michael Hafner, ředitel asistenčních systémů řidiče a aktivní bezpečnosti automobilky Mercedes.

Začít můžeme inteligentním adaptivním tempomatem. Adaptivní tempomat dnes nabízí kde kdo, ale Mercedes zde jde trošku dále. Automobil dokáže držet rychlost a upravovat ji podle vozidla jedoucího před vámi, což je standard, ovšem pokud jedete po dálnici v pruhu pouze vy a dojedete do místa s omezenou rychlostí, pak Mercedes značku přečte a rychlost upraví tak, aby vás pokuta minula. Zmíněné čtení dopravních značek bylo také přepracováno a mělo by být daleko přesnější.

Novinkou, kterou už testuje například i automobilka Land Rover je parkování vozidla pomocí chytrého telefonu, což se může hodit, pokud potřebujete zaparkovat v úzkém parkovacím místě. Poté vám odpadne nepříjemné vystupování, kde musíte dávat pozor nejenom na své dveře. Chytrý telefon u Mercedesu třídy E bude sloužit také jako digitální klíč. Díky technologii NFC dokáže vůz identifikovat telefon majitele a připojit ho k autu. Telefon pak použijete jako klíč pro přistup do vozu. Výhodou je, že touto technologií můžete odemykat několik vozů a nemusíte tak hledat vždy ty správné klíče.

Mercedes vytvořil také dnes tolik populární cloud, přes který budou jednotlivé vozidla komunikovat. Zde se budou shromažďovat informace o dopravních nehodách, uzavírkách, ale i náledí a podobně. Veškeré informace pak budou posílány do vozu, který se blíží k problémovému úseku.

Mercedes Benz třídy E sice není zcela autonomním vozem, ale spoustu věcí řidičům dokáže usnadnit. S největší pravděpodobností se jedná o technologicky nejvyspělejší vůz a váš může být již příští rok.

Zdroje: carscoops.com, m.motortrend.com

Diskuze ke článku
aod
Můj Mercedes naštěstí nic takového nemá a jsem tomu rád, protože se to aspoň nemůže pokazit. Už tak je tam těch elektronických krámů více než dost.
Xwert Is
Xwert Is
:D nebude ho bolieť prst ? položka v cenníku +1700 € ! YES akože kto nevie zaparkovať nech si nekupuje Mercedes myslím že je to pokrok ale ja osobne by som túto položku výbavy obišiel lebo mi to pripadá ako zbytočnosť a hlavne nemám iOS takže by som asi nezaparkoval :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze