Sony Ericsson Xperia mini je v prodeji v ČR: cenou překvapí

48

Sony Ericsson začal na českém trhu oficiálně prodávat očekávaný model Xperia mini za zajímavou cenu v obou dostupných barevných variantách.

České zastoupení Sony Ericssonu se začíná pomalu ale jistě lepšit. Po dlouhém čekání na modely neo, arc, pro a další se nedávno představené novinky začínají na tuzemský trh dostávat relativně včas. Pro příklad uvedeme třeba model txt pro, který se na náš trh dostal jako jeden z vůbec nejrychlejších v historii značky. Stejná situace nastává i u opravdu toužebně očekávaného modelu Xperia mini. České sklady jednotlivých prodejců se pomalu začínají plnit prvními várkami kusů tohoto modelu. Prodávat se bude za sympatických 4 950 korun, a to v obou barevných variantách, tedy v bílé a černé. K dispozici budou rovněž, stejně jako u první generace X10 mini a mini pro, také zadní barevné výměnné kryty. V nejbližších dnech se rovněž připravuje naskladnění sesterského modelu Xperia mini pro, který nabídne navíc povedenou výsuvnou QWERTY klávesnici.

Sony Ericsson Xperia mini - oficiální fotografie

Tip: přečtěte si také preview - Novinky Sony Ericsson Xperia mini a Xperia mini pro oficiálně

Sony Ericsson Xperia mini je přímým nástupcem vloni představeného modelu X10 mini. Nabídne například 3 palcový, HVGA (320×480 pixelů) kapacitní dotykový displej, 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem a LED přisvětlením, 1 200 mAh baterii, podporu 3G a Wi-Fi, či v neposlední řadě například 1GHz procesor Snapdragon s půl gigabajtem operační paměti RAM. Celému tomuto, vzhledem k velikosti zařízení velmi dobrému, hardwaru pak vládne OS Android ve verzi 2.3.3. Více o telefonu se dozvíte v našem podrobném preview, nebo v tabulce technických specifikací na konci článku. V nejbližší době se můžete těšit na první dojmy, videopohled, živé fotografie fotografie a také hlavně na obsáhlou recenzi.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia mini

Kompletní specifikace
Konstrukce88 × 52 × 16 mm, 99 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
Jakub
Tak ta cena je bomba, počítal sem tak 6500,- takže ušetřim :)
Kubyk002
Tak ta cena je peckovní, natože SE většinou předražuje své modely, tak za takovou cenu nemá žádný telefon takovou výbavu...a počítám, že pro bude tak maximálně o litr dražší ne ?
Jakub
A že by se konečně SE poučil a začal vydávat telefony v čas? A to zemětřesení že by nebyla jenom výmluva jak někteří jedinci donekonečna opakovali?
Pepa
V Agore maji naskladnenu i verzi Mini Pro za mene sympatickych 6700 Kc, osobne jsem ocekaval pouze +1000 Kc, maji tam i Mini (tu vsak maji tez drazsi, nez zde deklarovana cena), tak treba bude opravdu Mini Pro drazsi jen o litr :). Jsou to luxusni kousky, myslim-uspech zarucen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze