O malé iPady není příliš zájem. Uhádnete, která řada je nejprodávanější?

2
O malé iPady není příliš zájem. Uhádnete, která řada je nejprodávanější?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nejlepších prodejů dosahují nejdražší iPady Pro
  • Dobře se vede i základním iPadům

Mnozí uživatelé si pod pojmem tablet často automaticky vybaví iPad od Applu. Je pravdou, že právě americký výrobce v segmentu tabletů dosáhl vůbec největšího úspěchu a v současné době produkuje hned čtyři různé řady svých iPadů. Nejnovější zpráva agentury CIRP informuje, kterým řadám se daří vůbec nejlépe. Ačkoliv by se mohlo zdát, že oblibě se budou těšit dostupnější modely, například se zajímavým poměrem cena/výkon, není tomu tak.

Apple iPad

Ve druhém čtvrtletí letošního roku, tedy v období od dubna do června 2024, se ze 43 % na prodeji všech iPadů podílela prémiová řada iPad Pro. Pomyslnou druhou příčku drží základní řada iPad s 35% podílem. S výrazným odstupem jsou pak iPady Air s 12% podílem na celkových prodejích. Vůbec nejmenší zájem je o nejmenší iPady mini, které dosahují pouze 10% podílu.

Při porovnání s loňským obdobím je zřejmé, že obliba iPadů Pro spíše mírně roste, a to na úkor modelů Air a mini. Klasické iPady si drží identický podíl mírně nad hranicí třetiny celkových prodejů. I tato čísla pak mohou naznačit, jaké modely budou pro Apple důležité a které řady naopak mohou zůstat na okraji zájmu výrobce.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Není divu když za 17k dávají do Airu x let starý procesor, 60 Hz obrazovku a malé paměti. Kdo má těch 17k na tablet, tak si raději připlatí za Pro, protože ten Air je neprodejný stejně jako Mini, který je scvrklou verzí Air za 15k.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tak ano, Apple umí skvěle hloupé ovce donutit koupit dražší model protože to tak prý stát musí a je jasné že o Air není zájem když je to oholené až na kost a za vysokou cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze