Nový iPad v redakci, začínáme testovat: ptejte se nás!

Apple dnes začal v České republice prodávat svůj nový iPad. Nám dnes dorazil společně s předchůdcem do redakce a začínáme testovat. Jak se nám bude líbit nový jemnější displej, lepší fotoaparát a vyšší výkon?

Zajímá vás něco ohledně nového iPadu? Ptejte se nás v diskuzi pod článkem. Budeme se snažit obratem odpovídat.

Jak jste jistě již zaznamenali, dnes se v České republice začal prodávat nový Apple iPad. Opět se na něj stály fronty, i když byly letos menší, než v loňském roce v případě iPadu 2. Více informací o zahájení prodeje jsme vám přinesli v tomto článku.

oficiální fotografie

Nový iPad v redakci: jaký je?

Nový iPad máme v redakci teprve krátce a společnost mu dělá jeho předchůdce v podobě iPadu 2. Máme tak možnost přímého porovnání.

Podívejte se na video z rozbalování nového iPadu. Krabice obsahuje i nechvalně proslulou původní nabíječku, která má údajně problém při zátěži tablet nabít. Nejen na toto se v průběhu testování zaměříme.

Nový Apple iPad (2012) – první pohled

TIP: přečtěte si preview nového Apple iPad

První dojmy z nového iPadu: zahřívá se nebo ne?

Nový iPad se od iPadu 2 na první pohled nijak neliší. Dokazovaly to i zmatené pohledy zákazníků v obchodě Apple, kteří si se zájmem a uznáním prohlíželi iPad, načež jsem jim oznámil, že obdivují "starý" iPad 2. Rozdíl poznáte až při uchopení do ruky. Nový iPad je těžší, i když nijak výrazně, a je to poznat jen při přímém porovnání. Novinka je také znatelně teplejší. Pokud mají oba iPady aktivovaný displej a například zobrazují webové stránky, je rozdíl i v takové situaci znatelný. Zatímco původní iPad 2 je jen lehce teplejší, nový iPad je zejména v pravém dolním rohu skutečně teplý. Jako horký bychom jej ale rozhodně neoznačili. Otázkou je, jaká bude teplota při intenzivních testech. To odhalíme v dalších dnech.

Výrazným rozdílem je displej. Na první pohled je znatelně jemnější a jednotlivé pixely okem nerozeznáte. Oproti novému Retina displeji působí ten na iPadu 2 jako struhadlo. Horší je sice podání černé, ale barvy se nám jinak zdají živější a jasnější. Pokroku se dočkal i fotoaparát a kamera, i když kvalitativní skok není nijak výrazný.

Fotografie z Apple iPad 2 vs. nový iPad

Již brzy se můžete těšit na podrobné první dojmy, srovnání obou generací iPadů a samozřejmě na plnohodnotnou recenzi.

Zajímá vás něco ohledně nového iPadu? Ptejte se nás v diskuzi pod článkem. Budeme se snažit obratem odpovídat.

Nový iPad skladem

Diskuze ke článku
P.
Ve videopohledu říkáte že procesor A5X je taktovaný na 1Ghz stejně jako A5. Ale A5 je taktovan, nebo spise podtaktovan na 800Mhz ne?
Ulrich
Tak co, přehřívá se?
xsarahdi
Až teraz som si všimol ,že ten slávny ipad ma akože superjemny displej s IBA 264ppi??? A to okolo toho robia taky humbuk? Ja mám teraz na mojom tablete za 200€ 216ppi ! To čo je rozdiel 48ppi? Ten rozdiel nerozozná nikto voľným okom.
Hlavne,že tu o tom budeme čítavať aspoň polroka aký je to zázrak !!!
Pro
Co máš za tablet

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze