Nový Infinix Zero 30 5G přináší 4K selfie kamerku do střední třídy

23
Nový Infinix Zero 30 5G přináší 4K selfie kamerku do střední třídy
Fotografie: Infinix
  • Hlavní fotoaparát se chlubí 108 megapixely a OIS
  • Výkon zajišťuje procesor Dimensity 8020 a 12GB operační paměť
  • 6,78" AMOLED panel má 144Hz obnovovací frekvenci
  • Česká cena je stanovena na 8 999 Kč

Hlasitě se dnes o slovo přihlásila značka Infinix, která představila novinku Zero 30 5G. Ta míří do střední třídy a budoucí majitele bude lákat hned na několika frontách. Tou první je stylový vzhled kombinující svěží barevné odstíny. Zaujme i mírně zakřivený 6,78" AMOLED displej s jemným Full HD+ rozlišením a 144Hz obnovovací frekvencí. Netřeba dodávat, že displej bude v rámci střední třídy patřit mezi ty nejlepší, což stvrzuje solidní jas 950 nitů a ochrana sklíčkem Gorilla Glass. Novinka se chlubí i alespoň lehce zvýšenou odolností se stupněm krytí IP53. V praxi to znamená, že by telefonu nemělo vadit zmoknutí či polití vodou.

Infinix Zero 30 5G

Pod kapotou je nastěhován procesor Dimensity 8020 od MediaTeku, kterému navíc asistuje 12GB operační paměť. Výkonu tak telefon má rozhodně dostatek. Totéž lze říci i o úložném prostoru, 256 GB je ve střední třídě stále jednoznačný nadstandard. Prostředí zajišťuje XOS 13, což je dle výrobce upravená verze nejnovějšího Androidu 13, která obsahuje řadu funkcí, včetně aktualizovaného hlasového asistenta Folax, který integruje ChatGPT.

Infinix Zero 30 5G

Zásadní prvky výbavy se odehrávají v oblasti fotoaparátů. Začněme hlavním 108megapixelovým snímačem, kterému nechybí optická stabilizace obrazu, a je tak příslibem kvalitních fotografií. Dále jsou zde ještě další dva méně důležité objektivy. Přesuňme se ale na čelní stranu. Výrobce uvádí, že by model Zero 30 5G měl zprostředkovat kvalitní vlogování i v cenově dostupném zařízení. Ambice na to novinka rozhodně má. Čelní fotoaparát je 50megapixelový a přidanou hodnotou je možnost záznamu 4K videa s 60 snímky za vteřinu. To je většinou výsada až dražších telefonů.

Baterie má dnes zcela standardní kapacitu 5 000 mAh a podporuje 68W drátové nabíjení. Výrobce udává, že během 30 minut se telefon nabije na 80 % kapacity baterie.Nechybí podpora rychlých mobilních dat 5G a rovněž NFC, které umožní bezkontaktní platby pomocí mobilního telefonu.

Infinix Zero 30 5G

Infinix Zero 30 5G bude nabízen ve třech barevných variantách, a to Golden Hour, Rome Green a Fantasy Purple. Prodej na českém trhu by měl být zahájen v průběhu září, přičemž cena je stanovena na 8 999 Kč.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 5. 9. 2023 09:43
Tak dle recenze na Gsmarene to nevypadá zle. Sice to není nic do čeho bych asi šel ale vesměs slušně vybavený telefon.
Foťák určitě není bezkonkurenční ale v této kategorii se neztratí. Display mohl mít trošku vyšší svítivost. Navíc ten pitomej zakřivenej display tomu díky odleskům fakt nepřidá. Display bude lepší spíš na papíře než v reálu. A pak taky sem přehlédl asi info o podpoře. Předpokládám, že A14 a konec v lepším případě.
Subjektivně mi tam chybí QI. Argument, že někde se šetřit muselo bych bral, kdyby ho neměl model za 6k. Takto mi to přijde dost nekonzistentní rozhodnutí.
Ale jinak cajk a až trošku ještě spadne na ceně, tak proč ne...
Ben Ben
Ben Ben
Hmm. Infinix jede. Akorát, že po těch Notech mi toto nepřijde zas tak zajímavé. Škoda, že nenechali QI jak u modelu za 6k.
Jinak za podobné prachy se doprodavá Infinix Zero Ultra s 200mpx foťákem a hlavně 12 minutovým nabíjením... což je dobrá machrovinka u telefonu pod 10k 😁
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Pomalu a jistě se Infinix posouvá podobně jako Tecno..
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Naposledy upraveno: 2. 9. 2023 01:15
Z Infinixu je tímto modelem JASNĚ POTVRZENÝ NOVÝ TYGR MOBILNÍ ŘÍŠE STŘEDU :))) - i subvlajkám z vyšší střední ZAČÍNAJÍ EVIDENTNĚ KRUŠNÉ ČASY ;)

Za mě je Z30 - zatím papírově - PERFEKTNĚ VYVÁŽENÝ s DŮRAZEM NA FOTO + VIDEO KVALITY - snad recenze nezklamou. Zamrzí jen nově CHYBĚJÍCÍ mSD, Qi z Note 30 VIP padlo - pro MNOHÉ jistě takřka BEZBOLESTNĚ :) - za oběť LEPŠÍM SNÍMAČŮM + OPTICE + ZPRACOVÁNÍ :))) vč. 4K 30/60(!!!)fps jak VZADU, tak NAPROSTO BEZKONKURENČNĚ VPŘEDU(!!!) ..že Xiaomi :D , "jen" 8020 vs 8050 v reálu VŮBEC NO PROBLEM :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze