Nový král selfies na obzoru? Testujeme skvěle vybavený Infinix Zero 30 5G

Nový král selfies na obzoru? Testujeme skvěle vybavený Infinix Zero 30 5G
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Z výbavy zaujme parádní 144Hz displej i 50Mpx selfie kamerka s podporou 4K/60FPS záznamu
  • Novinka potěší i designem či nasazením skla Corning Gorilla Glass 5

Móda pořizování selfies je stále aktuální a uvědomuje si to i čínská společnost Infinix, která je například atypická v tom, že se nesoustředí na domácí čínský trh, ale své obchodní aktivity odstartovala v Africe a již nějakou dobu oficiálně působí i u nás. Novinka Infinix Zero 30 5G pak láká na 50Mpx čelní kamerku se schopností záznamu v kvalitě 4K/60 FPS, čímž se nemohou pochlubit ani mnohé násobně dražší vlajkové telefony. Jaké jsou naše první dojmy?

Stylovka každým coulem

Ačkoliv není portfolio značky Infinix na našem trhu nijak zvlášť široké, nelze ji odepřít, že telefony, které zde nabízí vypadají (s přihlédnutím k ceně) velmi povedeně. Výjimkou přitom není ani nejnovější Infinix Zero 30 5G, jenž sází na oblé křivky a na našem trhu je nabízen kromě testované zlatavé varianty Golden Hour rovněž ve fialové Fantasy Purple či zelené Rome Green, jež se chlubí oblíbenými zády z veganské kůže.

První dojmy jsou velmi pozitivní nejen z hlediska vizuálu, ale i držení zařízení a celkového pocitu z konstrukce a zpracování. Telefon příjemně padne do dlaně a s hmotností 185 gramů se určitě jen tak nepronese. Vzhledem k velkému 6,78" displeji je pak navíc hmotnost velmi přívětivá.

Rámeček je sice pouze plastový, čemuž nasvědčuje i absence anténních předělů, umístění fyzických ovládacích prvků, tedy vypínacího tlačítka a kolébky ovládání hlasitosti, je však bez výtek. Někoho by mohla zamrzet pouze základní odolnost dle IP53, zřejmě však platí, že s ohledem na cenu nelze mít vše. Za nadstandard lze naopak považovat skleněná záda s ochranou Gorilla Glass 5.

144Hz displej s vysokým jasem

Ochranu v podobě Gorilla Glass 5 najdeme i na čelní straně, které vévodí 6,78" AMOLED obrazovka s rámečkem o tloušťce 2,8 mm, 100% DCIP-P3 barevným gamutem a maximálním jasem 950 nitů. Působivé jsou přitom nejen papírové specifikace, ale i displej během používání. Jedná se o skutečně velmi povedený zobrazovací panel, za který by se nemusela stydět ani dražší konkurence, během krátkého používání jsem spokojeni i s optickou čtečkou otisků prstů. Navíc neschází ani 144Hz obnovovací frekvence pro maximálně plynulý obraz.

Dosavadní (krátkém) zkušenosti s novinkou poukazují na to, že ani za stereo reproduktory se nemusí Infinix Zero 30 5G stydět, neboť hrají pěkně nahlas a zvládnou vykouzlit solidní prostorový efekt. MediaTek Dimensity 8020 pak skýtá dostatek výkonu, přičemž za nadstandard lze považovat 12 GB RAM a částečně možná i 256GB úložiště typu UFS 3.1.

Ptejte se, co vás zajímá

Během testování se pak rozhodně zaměříme na kvalitu fotovýbavy, ať už se jedná o selfie kamerku či primární 108Mpx senzor s OIS a další senzory. Mezitím se nás můžete, stejně jako vždy, ptát na vše, co vás ohledně novinky zajímá.

Infinix Zero 30 5G

Rozměry164,5 × 75 × 7,9 mm, 185 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 8020, 4×2,6 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze