Nový Android 8.0 Oreo: vše, co potřebujete vědět

15
Nový Android 8.0 Oreo: vše, co potřebujete vědět
  • Android 8.0 dostal konečně oficiální název Oreo a my vám o něm přinášíme všechny informace
  • Novinky čítají kupříkladu režim obraz-v-obraze, vylepšené notifikace, spoustu optimalizací a mnohem více
  • Finální verze systému se dočkají jako první již brzy zařízení Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X a Nexus Player

Google konečně oficiálně oznámil název Oreo pro svou již osmou verzi Androidu, takže je načase si připomenout, co nás vlastně v nové aktualizaci čeká a nemine.

Předně se setkáme s novými funkcemi, jako je třeba režim picture-in-picture (obraz-v-obraze). Díky němu si budete moci zmenšit například video z YouTube do malého okna a na pozadí si zároveň třeba prohlížet web. Novinkou jsou i Notification Dots, což je funkce, díky které stačí jen přidržet prst na některé aplikaci na domovské obrazovce a ukáže se jakýsi widget, kde uvidíte třeba v případě Instagramu nejnovější události.

Dočkáme se však opětně i optimalizací, a to nejen v oblasti rychlosti systému. Zlepšení se dočká i bezpečnost, měla by se prodloužit výdrž baterie a zjednodušení se dočká konečně i systém aktualizací. Nově bude i snazší označit text pro kopírování a vylepší se i automatické doplnění textu. O všech výše zmiňovaných funkcích a dalších se můžete dozvědět více v našem obsáhlém článku.

V Oreu bychom se však měli dočkat i menších zlepšováků, kterých si možná každý hned nevšimne. Kupříkladu se opět vylepší notifikace a vývojáři si budou moci upravovat jejich fonty, barvy a podobně. Rovněž se dočkáme adaptivních ikon, podpory širší barevné škály a nechybí třeba ani zlepšení kvality zvuku pomocí Bluetooth přenosu. I takovéto drobnosti můžete najít v našem článku, který Android Oreo provázel při jeho prvním odhalení.

Android O

A nakonec nesmíme zapomenout zmínit, že Oreo jsme v první verzi již vyzkoušeli a přinesli vám své dojmy.

Android O – developer preview

Finální verze Androidu 8.0 Oreo se dočkají samozřejmě nejprve zařízení Googlu – Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C a Nexus Player. Aktualizace je již ve fázi testování a OTA přijde dle slov Googlu brzy. Do konce roku se potom dle Googlu dočkáme Androidu Oreo také v telefonech od výrobců, jako je Essential, General Mobile, HMD (Nokia), Huawei, HTC, LG, Motorola (Lenovo), Samsung, Sharp a Sony.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Dobrý, ale pak přijde Samsung a potopí to nějakou svojí nástavbou, tedy pokud ji na vypáleném displeji vůbec uvidíte.
Dominik
Na phonearena psali, ze mezi prvnimi telefony budou i Nokie, jste zapomneli napsat....
Petr
Bezva, pojmenovali podle něčeho tak hnusnýho.
David B.
Zdravím, jeden postřeh.. Mám Nexus 5X s oficiálním sestavením Androidu a verzí 7.1.2, včera po zveřejnění Androidu 8 se stačí jen zaregistrovat do programu Android Beta a ihned máte k dispozici oficiální verzi Androidu 8.0.0.. která je uvolňována již od včerejšího včera, ovšem nejdříve pro ty, které mají mají beta sestavení nebo jsou zaregistrovaní do programu beta. Tak nevahájte :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze