Android 8.0 má název. Přivítejte Oreo

7
Android 8.0 má název. Přivítejte Oreo
  • Android 8.0 se podle všech očekávání nakonec skutečně oficiálně jmenuje Oreo
  • Aktualizace na finální verzi softwaru pro Pixely a poslední Nexus zařízení je již ve fázi testování a přijde brzy
  • Mnoho ostatních výrobců rovněž přislíbilo aktualizace či příchod nových zařízení s Oreem do konce roku

Google dlouho otálel s oznámením oficiálního názvu nejnovější verze Androidu, ale čekání je konečně u konce. Podle všech odhadů a bez překvapení můžeme přivítat Android 8.0 Oreo, jenž byl představen ku příležitosti úplného zatmění slunce. S tímto označením se počítalo již měsíce a není divu, jelikož neměl Google s písmenem O mnoho možností, takže se spojil stejně jako v případě Androidu 4.4 Kitkat s jinou společností. V tomto případě s výrobcem sušenek Nabisco.

Pokud jde o dostupnost, tak AOSP je už veřejně k dispozici a aktualizace na finální verzi systému pro Pixely a poslední Nexus zařízení je již ve fázi testování a OTA update na ně přijde již velmi brzy. Google se nechal na svém oficiálním blogu také slyšet, že úzce spolupracuje se svými partnery, jmenovitě společnostmi Essential, General Mobile, HMD (Nokia), Huawei, HTC, LG, Motorola (Lenovo), Samsung, Sharp a Sony, od kterých můžeme očekávat nová zařízení či aktualizaci stávajících telefonů na Android Oreo do konce letošního roku.

Teď už nám zbývá jen jediná otázka na další rok. Jak se bude jmenovat budoucí Android 9, který by měl nést dle tradice jméno začínající P? Peanut Butter, Pudding či třeba náš osobní favorit Pancake? Nebo se Google konečně oprostí od cukrovinek?

Android 8.0 Oreo jsme v jeho betaverzích již dříve vyzkoušeli. Podívejte se níže na video nebo náš článek o tom, jaké novinky přinese.

Android O – developer preview

Zdroj: blog.google

Diskuze ke článku
Pesedm
Oreo nechutná sušenka od koncernu Mondelez (viz. Opavia dětské piškoty z Polska) netuším strategii Google, když Android 7.0 12,3 % a 7.1 jen 1,2 %
Hlavně že pec peče...
Matěj Petržík
Matěj Petržík
Nechci být hnidopich, ale KitKat byl 4.4, 5.0 už byl Lollipop
Blue Sun
Blue Sun
Hodne blby nazev...
Datel
Jestli bude jako ta susenka z Polska tak jsem rad ze sem přešel na iPhone. Jsem zvědav kdy vyjde na S 8 a můj byvalej s7 edge

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze