Novinka značky Palm má 3,3" displej a je i není telefonem

12
Novinka značky Palm má 3,3" displej a je i není telefonem
  • TCL představilo chytré zařízení značky Palm s 3,3palcovým displejem
  • Nejde o klasický telefon, nýbrž o sekundární stroj k vašemu smartphonu
  • Výbava zahrnuje Snapdragon 435, 32GB úložiště či fotoaparáty a LTE

Pokud jste zažili nástup chytrých kapesních zařízení na počátku 21. století, jistě si vzpomenete na výrobce Palm, jenž nabízel zařízení s na tehdejší poměry velkými displeji a hardwarovou QWERTY klávesnicí. Palm bohužel patří mezi výrobce, kteří nepřežili první dekádu nového století a zdánlivě se nad ním zavřela voda. Samostatnou značku Palm však do svých rukou získal čínský výrobce TCL. Ten se v poslední době stal jakýmsi majákem ztracených značek. Pod jeho křídly vznikají smartphony BlackBerry a Alcatel.

Palm

Ve spolupráci s americkým operátorem Verizon vzniklo chytré zařízení Palm. Jeho název je jednoduše Palm. Na první pohled novinka vypadá jako z jiného světa. Jde o neuvěřitelně titěrné zařízení, což potvrzuje displej s úhlopříčkou 3,3 palce a velmi jemným HD rozlišením (445 PPI). Nejde však o klasické zařízení, které si pořídíte a normálně používáte. Zcela samostatně totiž nefunguje. Je závislé na klasickém smartphonu a párování probíhá pomocí služby sdílení čísla u operátora Verizon. Po spárování už ale budete moci s Palmem telefonovat, psát zprávy a přistupovat na internet.

Palm

V jeho výbavě se nachází procesor Snapdragon 435 společně s 3GB operační pamětí a nechybí ani 32GB úložiště. Samotné prostředí obstarává operační systém Android 8.1 Oreo se speciální nadstavbou pro snadné používání na malém displeji. Samotný telefon je skleněný a chráněný sklíčkem Gorilla Glass 3. Dostalo se na zvýšenou odolnost (IP68) či moderní USB-C, který je na těle jediným konektorem. Dostalo se také na Wi-Fi a LTE. Zadní strana je domovem 12megapixelového fotoaparátu s přisvětlovací LED diodou, zatímco nad displejem je 8megapixelová kamerka.

Nový Palm se bude nabízet za 349 dolarů, což je přibližně 9 tisíc korun s daní. Pokud si na něj již brousíte prsty, je prozatím velmi nejasné, zda se novinka vůbec dostane na evropské trhy.

Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Vidim dva problemy
- baterka
- integrace. Moznost vzit si s sebou ven Palma, kam se bude vse dulezite presmerovavat, aniz bych pred tim musel pokazde explicitne neco nastavit na "hlavnim" telefonu.
Blue Sun
Blue Sun
Před nemnoha lety to byl běžný rozměr a dnes se nad tím podivujeme. Akorát se divím, že v době nástupu eSIM to nemůže být samostatné zařízení. Takový telefonek bych bral okamžitě.
Grom51
Bude jen krk Verizon. Mrtvý telefon.
XYZ
K čemu to je, vždyť je to menší než telefon, tak proč tahat další zařízení? A kdyby někdo kór moc chtěl kompaktní krabičku na čtení SMS, tak to zvládnou chytré hodinky. To se zas nějaký manažer předdůchodového věku zasnil a vzpomněl si, jak měl kdysi PDA a pomocí infraportu se připojoval na internet skrze svou Nokii a svištěl přitom závratnou rychlostí GPRS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze