Nové hodinky Withings ScanWatch jsou naživo stylovější, než jsme si mysleli

První dojmy
Nové hodinky Withings ScanWatch jsou naživo stylovější, než jsme si mysleli
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nejnovější ScanWatch 2 přichází s pokročilým měřením tělesné teploty
  • Zájemce vyjdou v přepočtu na 8,5 tisíc korun
  • ScanWatch Lite stojí přibližně 6 tisíc korun, nenabídnou však EKG, měření teploty ani SpO2

Jedním z nečekaných překvapení veletrhu IFA 2023 bylo uvedení dvojice nových chytrých hodinek francouzské značky Withings. Přídavné jméno „chytrých“ může v kontextu toho, jak Withings hodinky vypadají, působit trochu zvláštně, zdání však občas klame.

Nové Withings ScanWatch 2 jsou stylové a dlouho vydrží – IFA 2023

Pokročilé měření teploty a prémiové materiály

Withings nás zásobuje celou řadou chytrého příslušenství zaměřeného především na monitoring lidského zdraví. Do této kategorie se řadí i hodinky ScanWatch 2, které nabídnou více funkcí než kdykoliv předtím. Na stánku Withings jsme si je mohli prohlédnout naživo a nutno dodat, že jim to sluší ještě víc než na renderech. Hodinky jsou dostupné ve dvou velikostech (42 a 38 milimetrů) v několika barevných kombinacích. Přímo na stánku jsme mohli zahlédnout celou řadu různých řemínků a pásků, kterými si lze vzhled hodinek výrazně upravit ke spokojenosti uživatele.

Withings ScanWatch 2

ScanWatch 2 na ruce působí velmi příjemně a prémiově. Svůj podíl na tom má špičková úroveň zpracování, kdy všechno perfektně lícuje, i použité materiály, jmenovitě chladivá nerezová ocel pouzdra, otočná korunka (kterou lze rovněž zmáčknout), ale také safírové sklo, které by tak mělo bez problémů odolat různým škrábancům a z našich zkušeností můžeme potvrdit, že poškrábat jej vyžaduje značnou dávku úsilí, respektive smůly.

Velkou novinkou je měření tělesné teploty.

Velkou novinkou je pak pokročilé měření tělesné teploty, a to pomocí několika senzorů a speciálního algoritmu, který veškerá data vyhodnocuje. Hodinky jsou tak schopné například upozornit na to, že něco není v pořádku, například eventualitu nadcházejícího onemocnění. Pokud tedy v tomto ohledu věříte chytrým technologiím, budete z Withings ScanWatch 2 nadšení. Četné průzkumy na druhou stranu prokázaly, že řídit se vždy podle těchto analýz nemusí být zcela prospěšné.

Další novinkou je také OLED displej, který nyní umí zobrazovat základní údaje v různých odstínech šedi. Díky miniaturní kruhové obrazovce si ScanWatch zachovávají konzervativní vzhled klasických „hloupých“ hodinek, což se nám líbí. Aplikace dostupná pro iOS i Android přitom poskytne velmi detailní přehled o veškerých naměřených metrikách, ať už se jedná o ušlé kroky či pokročilejší záležitosti, jako je monitoring EKG, okysličení krve, kvalita spánku či již zmíněná tělesná teplota.

Withings ScanWatch 2 42 mm

Konstrukce42 × 42 × ? mm, 52,6 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejOLED, 0,63" (? × ? px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin

Chcete ušetřit? Pak je tu ScanWatch Lite

Kromě Withings ScanWatch 2 jsme si mohli prohlédnout i ScanWatch Lite, odlehčenou verzi, která je zhruba o třetinu levnější, nenabízí však EKG, monitoring okysličení krve ani měření teploty. Přitom právě SpO2 senzor je dnes již součástí i těch nejlevnějších chytrých náramků, tudíž je určitě škoda, že jej zde výrobce nenasadil.

Withings ScanWatch Lite

Také sklíčko je „pouze“ Gorilla Glass (bez specifikace použitého typu), nikoliv safírové, mnoho zákazníků tak podle nás automaticky sáhne po ScanWatch 2 namísto o zhruba 2,5 tisíce korun levnějších ScanWatch Lite.

Withings ScanWatch Lite

Konstrukce37 × 37 × ? mm, 27,1 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejOLED, ?" (? × ? px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:00 hodin

U obou modelů nechybí velmi dlouhá 30denní výdrž na nabití či povedená aplikace Withings. Withings ScanWatch 2 zájemce vyjdou na 349,95 eur (zhruba 8,5 tisíc korun), Withings ScanWatch Lite na 249,95 eur (přibližně 6 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze