Nové hodinky od Samsungu jsou přesnější, ale také omezenější v oblasti nabíjení

3
Nové hodinky od Samsungu jsou přesnější, ale také omezenější v oblasti nabíjení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nové senzory mají nabídnout přesnější úroveň měření, ale zároveň stojí za změnou tvaru zadního skla hodinek
  • Změnou tvaru se zvýšila vzdálenost mezi cívkou pro bezdrátové nabíjení hodinek a cívkou pro bezdrátové nabíjení u smartphonů
  • Bezdrátové nabíjení Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7 telefonem již nebude možné

Nabídku chytrých hodinek nedávno rozšířila zajímavá dvojice novinek s označením Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7. Oba modely (Galaxy Watch7 jsou pak tradičně dostupné ve dvou velikostech) pohání nejnovější 3nm čipset Exynos W1000, s jehož nasazením se pojí rovněž implementace nového BioActive senzoru (soubor LED senzorů) pro monitoring zdravotních a sportovních funkcí. S příchodem této novinky jsme však svědky odstranění jedné praktické funkce související s bezdrátovým nabíjením.


Právě nové senzory mají nabídnout přesnější úroveň měření, ale zároveň stojí za změnou tvaru zadního skla hodinek, respektive pouzdra. Změnou tvaru se zvýšila vzdálenost mezi cívkou pro bezdrátové nabíjení hodinek a cívkou pro bezdrátové nabíjení u smartphonů. Jak známo, chytré hodinky Galaxy Watch nefungují na většině běžných bezdrátových nabíjecích podložek se standardem Qi, avšak při nákupu kompatibilních produktů s podporou standardu WPC je lze nabíjet. Až doposud bylo možné je nabíjet také díky funkci reverzního nabíjení, tedy položením hodinek na záda kompatibilního smartphonu. Právě tato vychytávka, tedy nabíjení hodinek ze zad telefonu, však již nyní nebude fungovat.

Je potvrzeno, že standardní bezdrátové nabíječky s WPC budou s hodinkami Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7 stále fungovat, neboť v sobě ukrývají větší cívku, než kterou najdeme u telefonů. Avšak nabíjení má být pomalejší a bude generovat více odpadního tepla (jinými slovy se hodinky budou během takového nabíjení více zahřívat, což není příliš pozitivní).

Zdá se tedy, že nejlepší volbou, jak nabíjet nové chytré hodinky od Samsungu, bude spolehnout se na dodávanou nabíjecí kolébku. Výměnou za tento nedostatek má být vyšší přesnost naměřených hodnot. Nezbývá než doufat, že u příští generace chytrých hodinek značky Samsung se výrobci podaří tento neduh odbourat a bude opět možné je nabíjet ze zad telefonů, jak jsme byli zvyklí doposud.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Konstrukce47,4 × 47,4 × 12,1 mm, 60,5 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (480 × 480 px)
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.3, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor590 mAh, nabíjení: bezdrátové

Samsung Galaxy Watch7 44 mm LTE

Konstrukce44,4 × 42,8 × 9 mm, 33,3 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (480 × 480 px)
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.3, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor425 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
"Oba modely pohání nejnovější 3nm čipset Exynos W1000, s jehož nasazením se pojí rovněž implementace nového BioActive senzoru (soubor LED senzorů) pro monitoring zdravotních a sportovních funkcí."

Pro majitele mobilů jiné značky, než je Samsung, je to mrtvý hardware, který jim Samsung určitě nedal zadarmo. Je super něco zaplatit a nesmět to používat. Tohle by mělo být ilegální. Buďto ať mi hodinky zlevní o EKG a měření tlaku nebo ať mi to odemknou. To je jako zamykání funkcionalit v dnešních autech, kde taky všechno je, automobilka to tam nedala zadarmo a ještě za odemknutí chce extra prachy. Bych blil. Se ze života stává hra od EA.😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze