Samsung Galaxy Watch Ultra mají titanové tělo a jsou imunní vůči slané vodě

3
Samsung Galaxy Watch Ultra mají titanové tělo a jsou imunní vůči slané vodě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka má špičkovou odolnost: IP68, MIL-STD-810H a dokonce i odolnost do 10ATM
  • Nechybí ani speciální certifikace pro použití ve slané vodě
  • Na zápěstí působí poměrně robustně, vsází na čtvercový tvar

Kromě základní řady Galaxy Watch7 dnes Samsung uvedl také dlouho očekávané Galaxy Watch Ultra, jež mají být přímou konkurencí Apple Watch Ultra. Novinka zaujme moderním 3nm čipsetem, slibovanou dlouhou výdrží na nabití, ale také řadou speciálních certifikací pro zajištění co nejvyšší odolnosti.

Samsung Galaxy Watch Ultra jsou prémiové, drahé a pořádně odolné

Akční tlačítko a důraz na oranžovou barvu

Při pohledu na Galaxy Watch Ultra se doslova nelze ubránit srovnání s cupertinskou konkurencí. Zatímco Apple Watch Ultra mají obdélníkové pouzdro, Galaxy Watch Ultra jsou čtvercové, což je jeden z hlavních rozdílů. Jinak se ale lze spolehnout na titanové pouzdro (Titan Grade 4) i špičkovou odolnost dle IP68, MIL-STD-810H a dokonce i odolnosti do 10 atmosfér. Velkou zajímavostí je speciální certifikace pro používání hodinek ve slané vodě, kdy by případné vytopení slanou vodou měla krýt záruka.

Kdyby vám zmíněné normy odolnosti byly málo, nabízí se také schopnost fungovat v teplotách od minus 20 až do 55 stupňů Celsia či v nadmořské výšce 9 000 až minus 500 metrů. Podobně jako u Apple Watch Ultra ani zde nechybí dedikované (programovatelné) Akční tlačítko, nevýhodou naopak může být proprietární nový systém uchycení řemínků. Řemínky z předešlých hodinek značky Samsung tak nebudete moci využít.

Samsung Galaxy Watch Ultra na zápěstí působí poměrně robustně, a to dokonce ještě víc než u Apple Watch Ultra. Rozměry činí 47,4 × 47,4 × 12,1 milimetrů a hmotnost 60,5 gramů. Zajímavě také působí střed pouzdra, který není z titanu, ale zřejmě kompozitního materiálu (plastu), viz fotografie. Preferovali bychom kompletně titanové pouzdro podobně jako Apple Watch Ultra. Výrazné je také oranžové tlačítko, které lze doplnit o oranžový řemínek či si spustit noční (oranžový) režim ciferníků. Inspirace u Apple Watch je tedy celkem snadno viditelná.

3nm čipset Exynos W1000 a 32GB úložiště

Obrazovka o velikosti 1,5" a rozlišení 480 × 480 pixelů je typu Super AMOLED a chlubí se maximálním jasem až 3 000 nitů. Vypadá skutečně parádně a samozřejmě je možné doplnit ji velkým množstvím ciferníků a upravit si ji v rámci systému Wear OS 5.

O výkon se stará nový 3nm čipset Exynos W1000 v kombinaci s 2 GB operační paměti a 32GB úložištěm. Samozřejmostí je také velká 590mAh baterie, s jejíž pomocí by měly hodinky zvládnout v rámci standardního používání 60 hodin na plné nabití, tedy 2,5 dne. Dodejme, že Galaxy Watch Ultra disponují rovněž duální GPS, vylepšenou sadou senzorů na spodní straně pro vyšší přesnost měření i novým režimem Závod pro porovnávání aktuálního a minulého výkonu v reálném čase pro sledování pokroku a udržení motivace. Sportovci si rovněž mohou navolit několik druhů sportů, kdy jsou následně hodinky schopné všechny sporty v rámci jedné seance správně měřit. Na závěr zmíníme režim FPT (Functional Threshold Power), který za pomoci potřebného příslušenství (např. rotopedu) změří funkční prahový výkon během pouhých 10 minut.

S ohledem na systém platí, že maximum funkcí si užijí majitelé smartphonů Galaxy. K fungování je vyžadován smartphone s Androidem 11 či vyšším (jakékoliv značky), avšak např. pro používání EKG je zapotřebí telefon značky Samsung.

Cena a dostupnost

Hodinky míří do prodeje 24. července, avšak předobjednat si je můžete již nyní. Výrobce si cení Galaxy Watch Ultra na 17 499 Kč.

Samsung Galaxy Watch7 a Watch Ultra předobjednáte u Mobil Pohotovosti až o 3 500 Kč výhodněji. Získat můžete také speciální dodatečnou slevu 1 500 Kč za napsání recenze i 15% slevu při nákupu více zařízení Samsung současně. Vyměňte staré chytré hodinky za nové Galaxy Watch a vyjdou vás už na 163 Kč x 26 měsíců. Více na mp.cz/samsung-novinky.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Konstrukce47,4 × 47,4 × 12,1 mm, 60,5 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (480 × 480 px)
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.3, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor590 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Marek Novak
Marek Novak
Zde je cena v poradku. Adekvatni na Damsung.
Jan Legát
To je hezky roztomilé, jak hodinky mají MIL, dokáží fungovat v extrémních podmínkách, jsou neskutečně odolné a..... vydrží nabité celé DVA dny. Možná tři, když se nebudou používat. Pro dobrodruhy v přírodě jako "stvořené".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze