Rozbalujeme chytré hodinky Galaxy Watch7. Lze je nabíjet bezdrátově?

8
Rozbalujeme chytré hodinky Galaxy Watch7. Lze je nabíjet bezdrátově?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Na redakční test nám dorazila vrcholná 44mm varianta s podporou LTE
  • Oranžové prvky vypadají na živo překvapivě dobře
  • Vyzkoušeli jsme, jak je to s bezdrátovým nabíjením

Samsung v minulém týdnu představil celou řadu novinek, mezi kterými nechyběly ani chytré hodinky. Vrcholný model Watch Ultra, který již rovněž máme v redakci, doplnila základní řada Watch7. Z ní nám na test dorazila vrcholná varianta se 44mm velikostí a podporou LTE.

Samsung Galaxy Watch7

Testování začínáme rozbalením velmi podlouhlého prodejního balení, které je velké z prostého důvodu. Hodinky společně s nasazeným řemínkem jsou zde položeny a nejsou nijak zkrouceny. Jak můžete vidět, hodinky nám dorazily se zeleným silikonovým páskem, který nevypadá vůbec zle. Poměrně vkusně jej doplňují oranžové a modré prvky označující pravou a levou stranu hodinek. Obecně vypadají oranžové prvky, které lze najít ještě na vrchním tlačítku a následně i na displeji v podobě tečky informující o zmeškaných notifikacích, mnohem lépe než na produktových obrázcích.


Kromě hodinek v krabičce naleznete nezbytné manuály a nabíjecí podložku. Na tu hodinky umístíte a můžete je nabíjet. Nabíječka je pak zakončena dle očekávání USB-C konektorem.

Párování hodinek s mobilním telefonem je velice snadné. Minimálně v našem případě, kdy jsme používali Samsung Galaxy S23+. Jakmile hodinky zapnete, objeví se možnost párování na displeji telefonu a český průvodce vás vede krok za krokem. Pokud ji nemáte v mobilu, musí se stáhnout aplikace Wearable od Samsungu, ale celkově jde o vcelku svižný proces.

Na mém přeci jen menším zápěstí se hodinky nosí vcelku pohodlně, a to i ve 44mm verzi. Jako možný problém se ukázal řemínek se zcela nedostatečným počtem dírek, kdy musím využívat tu zcela první. Pokud bude mít někdo ještě útlejší zápěstí, bude mít s dodávaným páskem smůlu.

Možná jste zaznamenali informaci o tom, že nové chytré hodinky Samsungu už nelze zcela pohodlně bezdrátově nabíjet, například skrze telefon. Tuto skutečnost jsme ověřili a bohužel potvrdili i na klasické bezdrátové nabíječce Samsung. Ani v jednom případě nabíjení neproběhlo. Pokud však máte například multipoziční bezdrátovou nabíječku 3v1 od Samsungu, kde je přímo prostor pro hodinky, tak zde budete slavit úspěch.

Nové chytré hodinky Samsung Galaxy Watch7 v redakci začínáme testovat a pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Samsung Galaxy Watch7 44 mm LTE

Konstrukce44,4 × 42,8 × 9 mm, 33,3 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (480 × 480 px)
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.3, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor425 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Patrik Gazo
Patrik Gazo
Naposledy upraveno: 17. 7. 10:27
Dobrý den,
můžete prosím hodinky vyzkoušet i s jiným telefonem, jak je to s konektivitou například Vivo x100 Pro? Je mi jasné že hodinky nebudou fungovat 100% s jiným telefonem např měření tlaku
Děkuji
Daniel Prosek
Daniel Prosek
Dobrý den jak dlouho vydrží baterka při LTE a always on display. Děkuji
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Takže zůstanu u svých 5Pro....
Du Va
Du Va
Zdravím,

blikají/svítí Watch 7 v noci zeleným světlem nebo lze úplně vypnout jako na Watch 6?
Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze