Nová Nokia G300 má 5G a Snapdragon 480. K nám se však nepodívá

3
Nová Nokia G300 má 5G a Snapdragon 480. K nám se však nepodívá
Fotografie: HMD Global
  • Telefon je vybaven 6,5" HD+ displejem
  • Nasazena je 4GB RAM a 64GB interní paměť
  • Samozřejmostí je Android 11
  • Telefon se objeví výhradně v USA

HMD Global odhalilo svůj nejnovější telefon Nokia G300, který má ambice stát se dostupným zařízením s podporou 5G v USA. Novinka míří jen k americkým operátorům, o čemž informuje gsmarena.com.

Nokia G300

Úhlopříčka displeje se vyhoupla na standardních 6,5". Jenže IPS panel má pouze HD+ rozlišení a 60 Hz. S tím Nokia G300 rozhodně neoslní a oproti konkurenci zaostává. Poněkud ohranou písničkou je pak procesor. Výrobce opět nasadil Snapdragon 480. V rámci nižší střední třídy jde však o dobrou volbu. Vše je doplněno 4GB RAM a 64GB interní pamětí.

Na zadní straně je pro telefony Nokia typický kruhový modul s fotoaparáty. Hlavní 16megapixelový doplňuje 5megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelový portrétní snímač. Kvůli nízkým hodnotám rozlišení lze říci, že vyjma hlavního fotoaparátu jsou zbylé dva takřka zbytečné. Výčet zakončuje čelní 8megapixelová kamerka v kapkovitém výřezu displeje.

Nokia G300

Z další výbavy stojí za zmínku nejen podpora 5G, ale i NFC. Novinka má baterii s kapacitou 4 470 mAh a podporováno je 18W drátové nabíjení. Cena na americkém trhu je stanovena na 200 dolarů, což je v přepočtu zhruba 5 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
tak tam mozna na NOKIA uslysi, ale nevidim to moc nadejne... proste vyrobce ujizdi na nejakym dobrym fetu a chova se dost podivne s cenou.
Ben Ben
Ben Ben
Tak to je tragédie, no.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
To už nemáte o ničem jiném psát?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze