Nová konkurence pro AirPods od Sony na vlastní uši

Nová konkurence pro AirPods od Sony na vlastní uši
  • Na veletrhu CES jsme vyzkoušeli i nová bezdrátová sluchátka Sony
  • Jsou dle aktuálního trendu zcela bezdrátová, kabel nespojuje ani sluchátka
  • V uších sedí perfektně, zvuk je nadprůměrný, jen mechanismus nabíjecího pouzdra působí lehce lacině

Apple je má, Samsung je má, B&O je má a nyní je má i Sony. Mluvíme samozřejmě o zcela bezdrátových – v podání Sony s názvem WF-SP700N, které nespojuje kabel ani mezi sebou, veškerá elektronika a dokonce i baterie je tak vměstnána přímo do sluchátek. Ať už se vám tento koncept líbí, nebo ne, přinášíme vám krátké první dojmy přímo z veletrhu.

NOproti Gear IconX jsou sluchátka podstatně větší a z uší trčí více, což nemusí být po chuti každému. Každopádně díky gumové podpěře sedí v uších perfektně, nehnou se ani o kousek, a to přesně od podobných sluchátek očekáváme. Nabíjí se a přenáší ve speciálním pouzdře, které se otevírá otočením vrchní části. I když je tento způsob efektní, mechanismus působí trochu lacině, v tomto má Apple a Samsung navrch. Co se však povedlo jsou barevné varianty sluchátek i pouzdra, barvy jsou decentní, přesto výrazné a vybere si téměř každý.

Sony WF-SP700N

Určitě vás zajímá, jak sluchátka hrají. Na poměry špuntů jsme byli příjemně překvapeni, zvuk je opravdu kvalitní – hutný, plný, se středy i výškami. To se Sony opravdu povedlo. Benefitem je i potlačení okolního hluku, což u konkurence není standard. Stejně tak potěší částečná odolnost vůči kapalině dle certifikace IPX4.

Sony WF-SP700N

Co se týče výdrže, sluchátka od Sony vydrží zhruba 3 hodiny a pouzdro je zvládne dobít dvakrát, celkově lze tak počítat s 9hodinovou výdrží. Zde Sony lehce zaváhalo, například Gear IconX vydrží 5 až 7 hodin, sluchátka od Applu pak ještě více. Je ale pravda, že ani jeden konkurent nenabízí potlačení hluku.

V zahraničí je cena nastavena na 180 dolarů, tedy cca 4,5 tisíce korun včetně DPH. Cena by se v tuzemsku mohla dostat pod hranici 5 tisíc. Dostupnost na našem trhu prozatím nebyla specifikována.

Diskuze ke článku
zog
Tak nějak mi není jasné k čemu u špuntů potlačení hluku. Tam ho snad potlačuje konstrukce sama od sebe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze