Sony představilo kapesní projektor s velikostí projekce až 120 palců

4
Sony představilo kapesní projektor s velikostí projekce až 120 palců
  • Nový kapesní projektor od Sony dokáže vytvořit obraz o úhlopříčce až 120 palců
  • Vestavěná 5 000mAh zajistí až 2hodinovou výdrž

Japonská společnost Sony na veletrhu CES 2018 představila kapesní projektor označovaný jako MP-CD1. Rozměry činí pouze 150 × 83 × 16 milimetrů a hmotnost velmi příjemných 281 gramů. Snadná přenositelnost je tudíž nasnadě. Přesto dokáže novinka promítat obraz ze vzdálenosti 1,2 metru až do 3,5 metrů. Na stěně pak vykouzlí obraz o velikosti až 120 palců s rozlišením 854 × 480 pixelů, což je zcela obvyklá hodnota pro kapesní projektory.

Sony MP-CD1

Sony se chlubí, že do projektoru zakomponovalo technologii DLP IntelliBright od Texas Instruments, která dokáže zvýšit jas promítaného obrazu, aniž by se zvýšila energetická náročnost. Nechybí ani automatická korekce lichoběžníkového zkreslení a obraz by tak měl být opravdu kvalitní. Obsah se přenáší skrze HDMI a nabíjení probíhá přes USB-C. Po propojení je zapotřebí 5 vteřin ke spuštění promítání. Baterie má kapacitu 5 000 mAh a slibuje až 2hodinovou výdrž při promítání. Může se to zdát jako málo, avšak je nutné vzít v potaz, že prostoru pro baterii v takto malém zařízení skutečně mnoho není. Pokud zrovna projektor nebudete využívat, dokáže posloužit i jako powerbanka, nechybí totiž klasický USB výstup. Náročné uživatele pak potěší, že ze spodní hrany je standardní úchyt pro stativ.

Sony MP-CD1
Malý projektor dokáže promítat obraz o úhlopříčce více než 3 metry

Mini projektor Sony MP-CD1 se začne prodávat v průběhu druhého čtvrtletí roku 2018 a cena byla stanovena na 399 dolarů, což je v přepočtu něco málo přes 10 tisíc korun s daní.

Sony MP-CD1

Zdroj: sony.com

Diskuze ke článku
neodhalitelny
..to rozliseni je tristni )-:
Guli
Kdyby to melo HD rozliseni, tak koupim, ale asi to zatim technologicky nejde, nebo by to byla astronomicka castka. Bral bych to treba i jako nouzovku k ps4, takze by to asi nepobralo tak male rozliseni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze