Nuheara IQBuds Boost: bezdrátové špunty za dobrý peníz

3
Nuheara IQBuds Boost: bezdrátové špunty za dobrý peníz
  • Společnost Nuheara představila inteligentní bezdrátová sluchátka pro uživatele s vadou sluchu
  • Sluchátka by měla dorazit přibližně během dubna

Společnost Nuheara na lasvegaském veletrhu CES 2018 představila velmi zajímavá bezdrátová sluchátka. Model IQBuds Boost bude napomáhat všem lidem s malou až středně těžkou ztrátou sluchu. Výrobce totiž do sluchátek integroval mezinárodní kalibrační standard sluchu. K tomu je využívána kalibrační aplikace Ear ID, která přesně zanalyzuje váš sluch a nastaví speciální audio profil. Sluchátka jsou ale samozřejmě určena i uživatelům bez sluchového handicapu, kteří jen chtějí mít co nejkvalitnější zvuk.

Nuheara IQBuds Boost
Nuheara IQBuds Boost

Všechny uživatele potěší speciální dotykové ovládání na vnější straně sluchátek. Můžete si nastavit rychlé úkony ovládání přehrávání pro krátké klepnutí, dvojité klepnutí či delší dotyk. Snadno tak budete moci pozastavit hudbu či přeskakovat skladby, což je praktické. Sluchátka mají v základu poskytovat až 5hodinovou výdrž na nabití. V tuto chvíli nepadla zmínka o ceně, nicméně se předpokládá zahájení prodeje kolem dubna letošního roku.

Prezentována byla také sluchátka LiveIQ s aktivním rušením okolního hluku. Dle společnosti Nuheara jde o první sluchátka svého druhu, která přináší inteligentní nastavení zvuku pro každého společně s aktivním odhlučněním. Navíc se model LiveIQ může pochlubit 4hodinovou výdrží, respektive 16hodinovou se speciálním dokovacím pouzdrem, ve kterém se sluchátka dobijí. Předběžné objednávky na tento model mají být brzy zahájeny a cena by se měla pohybovat kolem 200 dolarů (přibližně 5 tisíc korun s daní).

Nuheara LiveIQ
Nuheara LiveIQ

Zdroj: nuheara.com, engadget.com