Xperia XA2 od Sony naživo: kráska, která i dlouho vydrží

aktualizováno o video
23
Xperia XA2 od Sony naživo: kráska, která i dlouho vydrží
  • Novou Xperii XA2 jsme si vyzkoušeli na veletrhu CES v Las Vegas
  • Telefon zaujme hodnotným zpracováním a krásným designem, devizou bude velká baterie
  • Přední fotoaparát je širokoúhlý, čtečka otisků prstů se přestěhovala na záda

Doplněno o video

Na veletrhu CES v Las Vegas jsme si mohli vyzkoušet zbrusu novou Xperii XA2, kterou zde Sony představilo. Telefon vyšší střední třídy navazuje na loňský model XA1, který výrazně vylepšuje. Ostatně o novince jste si mohli přečíst už v našem preview.

Sony Xperia XA2 – CES 2018

Telefon je stále poměrně kompaktní, 5,2palcový displej dnes patří paradoxně mezi menší. Mobil takřka nemá boční rámečky, nad a pod displejem je však místa opravdu hodně. Díky tomu ale bezpečně rozpoznáte designový styl Sony a užívat si můžete i různých barevných variant, kromě stříbrné třeba i růžové nebo světle modré.

Telefon má kovové boky a plastová záda, která ale vypadají naprosto jako kov. Pokud by nám opakovaně zástupci Sony neříkali, že jde pouze o plast, vsadili bychom vše na to, že jde o kov. Tak dobře ho Sony maskuje. Líbí se nám zaoblené boky a také mírně zaoblená záda. V kombinaci s větší tloušťkou zhruba 10 milimetrů je výsledkem to, že se telefon i přes typicky hranatou konstrukci velmi dobře drží. A zároveň úžasně vypadá. Je to rozhodně jeden z nejhezčích telefonů ve střední třídě a třeba v růžové variantě je to dokonalá dámská stylovka.

Dobře vypadá také displej, který má nově Full HD rozlišení, diskutovanou novinkou je pak čtečka otisků prstů. Sony totiž opouští umístění na boku, kterým bylo unikátní, a uchyluje se k umístění na záda. Čtečka je velmi dobře dostupná, ale vzhledem k místu pod displejem mohla být klidně pod ním. Proč není? Zřejmě aby nerušila designově čistou přední stranu. Vypínací tlačítko bez čtečky na pravé straně se logicky mohlo zmenšit a jsme rádi, že se Sony vrátilo ke svému ikonickému designu malého „čudlíku“. Potěší také USB-C.

Sony Xperia XA2

Rozměry142 × 70 × 9,7 mm, 171 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 630, 8×2,2 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDHC
Akumulátor3 300 mAh

Zaujme také přední širokoúhlý fotoaparát a zadní s podporou 4K. Vyzdvihnout musíme také velkou baterii. Je tak možné, že z Xperia XA2 bude takový malý maratonec, který zároveň výborně vypadá. Sony Xperia XA2 se na český trh dostane v únoru, cenu zatím Sony nezveřejnilo.

Diskuze ke článku
JaroB
Ctecka se nepremistnila... Ona nikdy nebola takže je to zlá formulácia... A ten rám hore má opodstatnenie keďže je tam širokouhlý objektív... Myslím, že išli na doraz z miestom...
V.J.
A fotky XA2 naživo by nebyly..? Tohle totiž vypadá na XA2 Ultra.
Dave
Velké rámečky nad a pod displej vžyť to má lepší poměr displeje k tělu než nová Galaxy A8.
mhs
opet pekny design. ramecky jsou mensi nez u XA1 a jsou uplne v pohode. za dobrou cenu by to mohl byt dobry kauf, jen ten fotak bude urcite pruser.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze