Nová éra mobilních fotografií přichází. Redmi se pochlubilo prvním 64Mpx snímkem

10
Nová éra mobilních fotografií přichází. Redmi se pochlubilo prvním 64Mpx snímkem
  • Výsledné fotografie budou mít standardně 16megapixelové rozlišení
  • Nechybí ani možnost pořídit nativní 64megapixelové snímky
  • Nový snímač by se mohl nejprve objevit v Redmi K30 nebo Xiaomi Mi MIX 4

V současnosti se běžně setkáváme se smartphony, jež disponují 48megapixelovým snímačem, které často najdeme i v cenově dostupnějších modelech. Nejbližší budoucnost je však minimálně o 16 megapixelů „větší“. O chystaném 64megapixelovém snímači z dílny Samsungu jsme informovali již před dvěma měsíci a nyní se tento senzor s označením ISOCELL Bright GW1 objevuje v prozatím neznámém smartphonu od společnosti Redmi. Velikost pixelů se zastavila na hodnotě 0,8 μm, díky čemuž by měl nový senzor schopný pojmout více světla.

Výsledné snímky mají 16megapixelové rozlišení a pochopitelně nechybí ani možnost pořídit nativní 64megapixelové fotografie, které využijete hlavně za dobrých světelných podmínek. V takovém případě je výsledná velikost snímku úctyhodných 9 248 × 6 936 pixelů a velikost souboru přibližně 20 MB. Full HD video s tímto senzorem by mohlo být natáčeno až ve snímkovací frekvenci 480 FPS, což umožní vytvořit velmi pěkné zpomalené záběry. Název modelu, ve kterém se objeví nový 64megapixelový snímač poprvé, zatím není jasný, diskutuje se však o Redmi K30 a Mi MIX 4.

Redmi 64 Mpx
Diskuze ke článku
Hmm
Nie je náhodou 48+18=66? :D opravte si to <3
Joe Black
Joe Black
Se stativem, s dobrým osvětlením, dlouhou expozicí, následnou úpravou ve Photoshopu fotí kde jaký telefon výborně ... no a nebo zase může Samsung použít rovnou podvody typu foceno na zrcadlovce jako u A9? A9 to byl?
I přes PR jsem docela zvědav na výsledky v prvních reálných zařízeních a reálných podmínkách.
Blue Sun
Blue Sun
Tak na tuhle "kvalitu" se fakt těším. JPG z nové Sony A7R IV má kolem 35 až 40 MB a tady slibují dvacet... Tak to bude tedy komprese jak kráva. A buňky 0,8 mikrometru, naprostá kvalita... Co nás ještě čeká?
Pesedm
Mpx ano, ale tím to končí jelikož optiku nenahradíš.
Připomíná to televize s 600 Hz :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze