Samsung nezůstává pozadu. Začíná vyrábět svůj vlastní pětinásobný objektiv

4
Samsung nezůstává pozadu. Začíná vyrábět svůj vlastní pětinásobný objektiv
  • Pětinásobný objektiv je odpovědí na Huawei P30 Pro a Oppo Reno 10x Zoom
  • Poprvé by se mohl objevit u řady Galaxy Note10
  • Modul fotoaparátu by neměl nijak nadměrně vystupovat nad povrch zad

Fotoaparáty s pětinásobným optickým přiblížením v poslední době rostou na popularitě. Na první smartphone, který tuto funkcionalitu přinesl, Huawei P30 Pro, nedávno navázal Oppo Reno 10x Zoom a nyní se zdá, že se do klubu přidá i Samsung. Podle informací etnews.com započal výrobce elektronických součástek, Samsung Electro-Mechanics, produkci nových modulů s pětinásobným optickým zoomem a proslýchá se, že je poprvé uvidíme u smartphonů s přívlastkem Galaxy Note.

Samsung 5násobný objektiv

Obdobně jako u ostatních výrobců nebude ani tento objektiv nijak nadměrně vystupovat nad povrch zad, což je zajištěno díky tloušťce pouhých pěti milimetrů. Použitá technologie má být přitom podobná jako u ostatních senzorů. Uvnitř najdeme čtvercovou čočku namísto obvyklé kulaté a zrcadlo natočené v úhlu 45 stupňů. Díky umístění modulu na plocho tak bude fungovat jako periskop. Na první (nepříliš kvalitní ukázku) pětinásobného zoomu se můžete podívat níže.

http://www.etnews.com/20190520000215?mc=em_006_00001

Porovnání demonstruje rozdíly mezi standardní fotografií, dvojnásobným přiblížením a pětinásobným zoomem. Nový fotoaparát od Samsungu je odpovědí na P30 Pro, respektive Oppo Reno 10x Zoom. Samsung se tak pravděpodobně stane v pořadí třetím výrobcem, který bude nové pětinásobné optické přiblížení nabízet ve svých smartphonech.

Diskuze ke článku
Pesedm
Samsung kopíruje Huawei :))

To jsou dnes zase zprávy... :))
- britský výrobce čipů ARM podle informací BBC s okamžitou platností přerušil s Huaweiem veškeré obchodní vztahy
- z aktualizace na iOS 13 bude cela vyřazen iPhone SE nebudou vycházet ani bezpečnostní aktualizace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze