Nová aplikace YouTube Go startuje v Indii

3

YouTube uvolnilo ke stažení verzi své aplikace, která je stvořena speciálně pro uživatele s pomalým připojením či malým množstvím volných dat. YouTube Go bylo původně vyvíjeno čistě pro uživatele v Indii, ale po kratší době testování se nakonec dočká širšího rozšíření. Nabídnout má spoustu funkcí pro šetření dat a k dispozici bude samozřejmě zcela zdarma.

Aplikace je dělaná tak, aby fungovala výborně i při pomalém připojení a nabízí možnost uložit video pro offline zhlédnutí. K tomu vám navíc řekne, kolik dat přesně stahování či přehrávání ubere. Při stahování videí si můžete navíc zvolit, jakou kvalitu si přejete uložit. Video ve standardní SD kvalitě si může při stahování/přehrávání ukousnout 12 MB z vašeho datového limitu, ale videa nižší kvality by mohla toto číslo snížit až na zlomek původní hodnoty.

TIP! Jára Cimrman slaví 50. výročí, Google připravil kvíz a hry na YouTube

Youtube Go

K dispozici budou i náhledy videí, abyste se mohli rozhodnout, zda jej zhlédnete či nikoliv. Tento náhled bude však zpracován formou série statických obrázku namísto krátkého videa, opět se tak více šetří data. Poslední vlastností pro ono šetření dat je možnost sdílet video s vaší rodinou či přáteli poblíž, a to bez použití mobilního připojení. Přenos bude probíhat lokálně z aplikace do aplikace.

YouTube Go je zdarma a může se o něj zažádat v Indii prostřednictvím přihlášení na speciálních stránkách. Jakmile skončí toto testovací období, rozšíří se dostupnost aplikace i na další místa.

Zdroje: youtube.googleblog.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Operace se Nezdařila
Operace se Nezdařila
To se vzhledem k cenám mobilních dat bude hodit i u nás...
kawasaki
Takovou aplikaci mám ve Windows 8.1 a 10M
Petr Kinofilek
Petr Kinofilek
Výhoda oproti Genyoutube.com, apod.?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze