Nothing slíbil telefon na léto. Neukázal však vůbec nic

3× aktualizováno
Nothing slíbil telefon na léto. Neukázal však vůbec nic
Fotografie: Nothing
  • Na tiskové konferenci byl potvrzen telefon
  • Přijít by měl v létě, zatím se o něm nic neví
  • Firma ukázala pouze launcher a vizuální styl OS

Aktualizováno 24. 3. 2022

Uvádění netradičně pojaté konference v černobílém duchu se zhostil sám zakladatel Carl Pei a hned na úvod můžeme říci, že jeho firma důsledně naplňuje význam svého názvu – během půlhodinového vystoupení jsme neviděli prakticky nic konkrétního.

Prezentace se tak nesla v duchu slibů. Telefon od Nothing je už v přípravě a dorazit by měl během léta. Firma na něm spolupracuje s Qualcommem, který je pravděpodobným dodavatelem čipsetu, a také se společnostmi Samsung, Sony a Visionox, které budou rovněž klíčovými dodavateli komponent. Firma zaručuje 3 aktualizace operačního systému a 4 roky bezpečnostních aktualizací systému Android. Čekání na novinku má zkrátit launcher Nothing OS, který bude k dispozici ke stažení a použití pro vybrané smartphony s Androidem v dubnu. Jeho vzhled se nese v přísně minimalistickém duchu.

Aktualizováno 9. 3. 2022

Po několika předchozích oznámení se společnost Nothing jasně vyjádřila o svých plánech do budoucna. Respektive hodlá to udělat za dva týdny, kdy svolává prostřednictvím webu nothing.tech virtuální konferenci na 23. března odpoledne.


I když se o telefonu otevřeně nehovoří, naznačuje jej i logo Snapdragon ve spodní části obrazu. Jednomu ze leakerů se také podařilo zachytit zakladatele firmy, jak se chlubí zařízením, které tvarem odpovídá chytrému mobilnímu telefonu.

Aktualizováno 3. 3. 2022

Čekalo se, že by firma mohla odhalit nové produkty v Barceloně, což se nestalo, ale ani tak bychom na ně neměli čekat moc dlouho. Podle zdroje techcrunch.com přímo z firmy plánuje Nothing uvést svůj první telefon už během dubna. Předpokládá se, že i u něho sáhne po transparentním designu, jako to udělal u sluchátek.


I když firma odmítla tuto spekulaci komentovat, sama ji přiživuje vzkazy na sociálních sítích.

Původní informace z 4. 11. 2021

Značka Nothing je tak trochu příznakem dnešní doby. Je v podstatě jedno, jaký máte produkt, důležitý je pořádný marketing, který strhne pořádný „hype“. To se firmě Nothing podařilo dokonale. Známá jména, minimalistický design a jisté sebevědomí dostalo firmu do povědomí, i když na trh zatím uvedla jen bezdrátová sluchátka.

Na základně úniků spekuluje indiatoday.in, že by mohlo dojít k představení hned několika produktů. To ostatně naznačuje jak nákup firmy Essential, tak strategické partnerství s Qualcommem.

Kódové označení produktů využívá jména ze světa Pokémonů, takže si lze na základě jejich znalosti udělat představu, co by mohly umět. Sluchátka měla označení Aipom, vedle nich firma pracuje také na produktech Abra a Arceus. S největší pravděpodobností se jedná o powerbanku a smartphone. Příslušenství by se mohlo objevit ještě letos, na telefon si zřejmě kvůli nedostatku čipů počkáme do příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze