Nokia Connection: 4 novinky včetně N9 - sledovali jsme online

V úterý začíná Nokia Connection 2011 v Singapuru. Finové si zcela jistě přichystali nové telefony a služby. Na rozdíl od minulých let si však novinky dobře hlídají a můžeme spíše odhadovat, čeho se dočkáme. Bude to N9, N950, nové Symbiany nebo po dlouhé době vybavené novinky Series 40?

Nokia

Čtěte: Nokia N9 oficiálně: vlajková loď s MeeGo připlouvá

Online zpravodajství

5:08 - Nokia N9 byla závěrečnou tečkou na závěr. Převratných novinek jsme se nedočkali, celá prezentace byla především ve znamení budoucnosti a očekávání od nové platformy Windows Phone, došlo k prezentaci nového Symbianu Anna. Významný kus z celé prezentace ukrojily i nové sim-dual telefony a obecné povídání o prodejnosti zařízení se Symbianem. Nakonec došlo k představení nové vlajkové lodi Nokie N9. A kam se poděla zmínka o šuškaném zařízení platformy S40 s 1 GHz procesorem? Asi to byla kachna.

5:01 - Nokia N9 nabídne integrovaný NFC čip. NFC reproduktory, jenž budou aktivovány při přiblížení hudebního headsetu

4:59 - Nyní dochází k představení webového prohlížeče, jeho základy jsou zcela jiné, než jsme mohli doposud vidět u prohlížečů jiných zařízení Nokie. K dispozici je například více náhledů, jiná struktura menu.

4:57 - dost bylo o vzhledu a nyní funkce. Hlavní slovo je věnováno fotoaparátu, který nabídne 8 MPx rozlišení, širokoúhlý objektiv 28 mm.

4:49 - a je to tady. Nokia N9 přichází na světlo a hovořit o ni bude designer Markko Ahtisaari. První důraz byl kladen na samotný vzhled novinky. Její design je čistý, jednoduchý a industriální. Celé tělo novinky je tvořeno ze speciálního materiálu, polykarbonátu které by mělo zajistit mimořádnou pevnost a odolnost samotného těla.

Nokia N9

Nokia N9

4:42 - Platforma Windows Phone je pro Nokii na prvním místě. Velké naděje se vkládají do nové verze Mango

4:37 - A opět zůstaneme u zařízeních s uzavřeným operačním systémem, čili S40. Tato zařízení obdrží vylepšené Ovi mapy. Pracovat s nimi lze i bez interního GPS modulu nebo datového paušálu

4:35 - Zařízení s platformou Series 40 budou mít vylepšený internetový prohlížeč Nokia Browser

4:31 - Nokia C2-03 - nový vysouvací telefon bude kombinovat ovládání po vzoru řady Touch and Type. I toto zařízení bude schopno pracovat se dvěma sim kartami současně. Alternativou bude další novinka Nokia C2-02 která se bude lišit jedním rozdílem a to schopností pracovat pouze s jednou simkartou

Čtěte: Nokia C2-02, C2-03 a C2-06: finská trojčata

Nokia C2-03

Nokia C2-03

4:29 - Nokia X1-01 bude patřit mezi Sim-dual telefony, zároveň nabídne i bohaté hudební funkce. Největší pozornost na sebe poutá pohotovostní výdrž až 36 hodin

4:26 - Andy McDowell hovoří o dual-sim telefonech, kterým Nokia bude věnovat více pozornosti. Tato zařízení budou z hlediska ovladatelnosti jednoduchá a uživatelsky přívětivá

4:21 - Stephen Elop opět hovoří o Symbianu a zmiňuje objem prodaných zařízení se Symbianem, která činí přes 100 milionů. Symbian bude mít podporu do roku 2016

4:19 - nyní jsou představovány výhody nového vyhledávače Bing. Další kapitolou jsou Ovi mapy a jejich možnosti, navigace, 3D náhledy a jiné

4:15 - Andrej Sonkin nyní na růžové Nokii N8, která se mimochodem hodí k odstínu jeho košile představuje výhody a vylepšení Anny. Zaměřuje se na vylepšený e-mail klient, Ovi sdílení, multi-tasking a nakonec i nový internetový prohlížeč

4:13 - Andrej Sonkin ředitel divize chytrých zařízení právě vyzdvihuje výhody Nokie N8. Především fotografické a video funkce

4:12 - Nyní krátce hovoří o nové verzi Symbianu Anna, zmiňuje inovované grafické prostředí a další novinky

4:10 - Stephen Elop dostává slovo a hovoří o Sun. Zmiňuje se o nové etapě, která nastává v Nokii. Zaměřuje se na komunikátory s operačním systémem Windows Phone.

4:07 - Neil Gordon produktový manažer právě zahajuje svoji reč

4:05 - živý on-line přenos s hodinovým zpožděním právě začíná v Singapore totiž neplatí letní čas, i vy jej můžete sledovat zde

Aktualizováno 20.6.2011 - 23:30 - První špionážní snímky Nokie N9?

Server engadget přinesl první reálné špionážní snímky modelu N9. Vypadá to, že se zařízení opravdu tomu, které jsme viděli dříve na počítačových renderech.


První špionážní fotografie Nokie N9 Lannku?

Aktualizováno 20.6.2011 - 21:00 - První snímky Nokie N9?

Na internetu se objevily první rendery Nokie N9. Jedná se o zdařilý výtvor fanoušků nebo takto N9 opravdu bude vypadat? To uvidíme během několika hodin. Co na obrázky říkáte?

Čtěte: Nokia N9 oficiálně: vlajková loď s MeeGo připlouvá

Nokia N9? Uvidíme za pár hodin.

Aktualizováno 20.6.2011 - 17:00 - Bude opravdu N9?

Vypadá to, že se opravdu chystá Nokia N9. Dokazuje to také název obrázku vietnamské Nokie, který propaguje zítřejší událost. Je na něm uvedeno Nokia N9 - Lankku. Vypadá to tedy, že se zítra opravdu dočkáme novinky s MeeGo/Maemo Harmattan. Otázkou zůstává, zda bude jako N9 označen přístroj s QWERTY klávesnicí, který jsme viděli již mnohokrát pod označením N950, nebo se bude podobat spíše tenkému konceptu bez QWERTY, který jsme vám také nedávno ukázali. Nechme se zítra překvapit.

Nokia N9 Lannku už zítra?

Jak bude vypadat Nokia N9? Na výběr máme ze dvou možností...

Původní text z 18.6.2011

Nokia Connection začíná v Singapuru v úterý v 10:00 místního času, což odpovídá úterý 3:00 pražského času. Pokud se tedy těšíte na novinky, budete muset ponocovat. My vám však hned ráno přineseme čerstvé novinky a na úterní dopoledne jsme pozvání na tiskovou konferenci finského výrobce. Lze tedy očekávat představení významnějších telefonů a novinek, protože jinak by vše Nokia zvládla formou tiskových zpráv. I když je vždy velmi těžké ze střípků spekulací sestavit pravděpodobný obraz toho, čeho se nakonec dočkáme, můžeme se o to nyní pokusit. Na co se tedy můžeme těšit?

Nokia Connection 2011 logo

Nokia Series 40 s 1GHz procesorem?

Na začátek trochu čerstvé spekulace. Před několika hodinami se objevily na Twitteru informace od marketingového manažera Nokie v Argentině zmiňující nový telefon Series 40 s rychlým 1 GHz procesorem, Clear Black displejem a 512 MB RAM. Tweety byly později smazány, což bývá většinou známka určité pravdivosti v nich uvedených tvrzení. Na druhou stranu nám není příliš jasné, proč by "hloupé" telefony potřebovaly takový výkon, který Nokia nedopřála ani svým vlajkovým zařízením. Nebo že by opravdu změna strategie?

Nokia S40 s 1 GHz procesorem, CBD displejem a 512 MB RAM?

Nokia C2-06: vysouvací dual-SIM

Všichni očekávají také představení Dual-SIM telefonu s vysouvací konstrukcí a dotykovým displejem. Vzhledem k oblíbenosti Dual-SIM telefonů v Asii je jeho představení velmi pravděpodobné. Více informací o telefonu si můžete přečíst zde.

Nokia C2-06

Nové Symbiany? Možná

Vyloučeno není ani představení nových telefonů se Symbianem, kterých podle Nokie, zdá se, není nikdy dost. Mohli bychom se dočkat konečně hardwarově lepšího přístroje v porovnání s těmi, které jsou nyní na trhu nebo se na něj chystají?

Nokia N950 s MeeGo

Toto zařízení všichni s napětím očekávají a je více méně veřejným tajemstvím. Jeho stříbrné tělo s QWERTY klávesnicí bylo vyfotografováno mnohokrát a každý novinku s operačním systémem MeeGo očekává. Otázkou však zůstává, zda se bude nebude jednat opět o zařízení pro úzkou skupinku nadšenců, jako tomu bylo u N900. Více o Nokii N950, kterou někteří nazývají N9, naleznete zde.

Nokia N950/N9?

Vyloučeno není ani představení dalších přístrojů. Nokia zřejmě také objasní svou strategii s operačním systémem MeeGo a zřejmě se dozvíme další novinky ohledně Windows Phone telefonů. V poslední době také prosakují informace o modelu, který by neměl mít klávesnici a pochlubit by se měl tenkým tělem a operačním systémem MeeGo. To by však příliš nezapadalo do strategie Nokie, která by měla představit nanejvýše jeden telefon s tímto systémem, pokud vůbec. Nechme se tedy překvapit a uvidíme, čeho se nakonec dočkáme.

Dočkáme se i něčeho tenkého, elegantního a dobře vybaveného?

Zdroje: pocketnow.com, engadget.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
Co může překvapit ? jedině už hotový mobil s WP 7.1 Mango. Jinak vše ostatní nemá budoucnost.
masařka poletavá
Viliam Valent
Aj keď nie som fanúšik žiadneho výrobcu, všetky značky sú mi v podstate ukradnuté, tak by som teraz Nokii nejaký úspech želal, dúfam, že vydajú niečo poriadne, čo bude špičkové po všetkých stránkach a nie len v niečom na úkor druhého(napr. chýbajúci autofocus).
Mb
Myslim, ze Nokia bude chtit vyrazit to vyrovnaneho boje s Iphonem a Androidem. Bude to nova placka,s lepsim procesorem a parametry.Bude to Nokia N9,nova vlajkova lod.To co Elop drzel v ruce v tom rozhovoru :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze