Microsoft ukončí službu Nokia Sync: svá data musíte uložit jinam

11

Za značkou Nokia a jejími staršími telefony se postupně zavírá voda. Další ránou pro stále ještě spokojené uživatele může být zrušení synchronizační služby Nokia Sync, které Microsoft oznámil. Na zálohování svých dat máte dva měsíce.

Nokia Sync

Microsoft nyní rozesílá všem uživatelům služby Nokia Sync informační e-mail, ve kterém je seznamuje s tím, že služba Nokia Sync bude již brzy zcela zrušena. Na tuto skutečnost nás upozornil čtenář Martin Mikudýk, kterému tímto děkujeme.

Microsoft a Nokia

Služba Nokia Sync byla dostupná pro všechny Nokie s operačním systémem Symbian, dále pro Nokii N9 a rovněž pro modely Nokia S40. Sloužila k synchronizaci kontaktů, položek v kalendáři a poznámek mezi telefonem a cloudem. Microsoft se však rozhodl, že tuto službu již déle při životě udržovat nebude. Přeci jen má svůj vlastní ekosystém a Nokia Sync je využíván převážně na několik let starých telefonech. K vypnutí služby dojde 5. prosince 2014.

Čtěte také: Microsoft končí s Nokiemi X, S40 a Asha

Microsoft upozorňuje, že po 5. prosinci 2014 již nebude možné službu vůbec využít a ani se k ní přihlásit. V zájmu ochrany dat navíc dojde také k nevratnému smazání veškerých dat, které budou v cloudu uložena. Všichni uživatelé jsou proto vyzývání, aby si svá data patřičně zálohovali na jiné místo, případně Microsoft nabízí snadnou možnost migrace k jeho službám.

Diskuze ke článku
mental.disease
Niečo podobné už Microsoft "vyviedol" niekdajším užívateľom Windows Mobile..
mental.disease
Niečo podobné už Microsoft "vyviedol" niekdajším užívateľom Windows Mobile..
mental.disease
Niečo podobné už Microsoft "vyviedol" niekdajším užívateľom Windows Mobile..
Libor
Jde prosím na windows phone rozbalit RAR

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze