Nokia uvádí Lumie s Windows Phone v ČR

5

Nokia dnes na slavnostním galavečeru v pražském Slovanském domě uvedla na český trh nové modely Lumia 800 a 710. Jakožto první telefony výrobce s operačním systémem Windows Phone 7.5 jsou pro Nokii klíčové. Na slavnostním uvedení jsme se dozvěděli také několik zajímavých informací.

Oba telefony máme již v redakci a pilně je testujeme. Přečtěte si naše první dojmy z Nokie 710 a Nokie 800, včetně komentovaných videopohledů.

Nokia Lumia 710 a Nokia Lumia 800 se 1. 2. začnou prodávat v ČR

Jak jsme vás již informovali, Nokia uvede nové telefony Lumia 800 a 710 na český trh 1. února. Nokia se poprvé v historii rozhodla marketingově spolupracovat v první vlně prodeje s omezeným počtem partnerů. Kromě značkových obchodů Nokia v Praze (Palác Flora, OC Smíchov) a Brně (OC Olympia) najdete přístroje u všech tří mobilních operátorů (Telefónica Czech Republic, T-Mobile, Vodafone), ve všech obchodech Electro World a v internetovém obchodě Alza.cz. V dalších obchodech budou Lumie k dostání později.

TIP: Nokia 710 - první dojmy a videopohled

Nokia Lumia - slavnostní zahájení prodeje v ČR

Nokia pracuje také na přizpůsobení telefonů pro český trh. Jednou z prvních vlaštovek je vyhledávání Seznam.cz, které může být přístupné v telefonu jako výchozí místo Bingu po stisku tlačítka hledat. Pro telefony zakoupené nyní bude vyhledávací engine Seznam.cz k dispozici s dalším updatem softwaru pravděpodobně v polovině února. Přístroje, které přijdou do obchodů poté, již budou Seznam.cz obsahovat přímo z výroby. Lumia 710 dostane český vyhledávač koncem února. Ve Slovanském domě Nokia již vyhledávání poprvé naživo předvedla a vše fungovalo bez problémů. Nokia zdůrazňuje také další české aplikace, které se postupně na Windows Phone připravují.

TIP: Nokia 800 - první dojmy a videopohled

Nokia Lumia - slavnostní zahájení prodeje v ČR

Nokia Lumia 800 a Nokia Lumia 710 budou v prodeji od 1. února 2012 za přibližnou maloobchodní cenu 12 490 Kč (Nokia Lumia 800) a 7 990 Kč (Nokia Lumia 710).

Nokia Lumia - slavnostní zahájení prodeje v ČR
Diskuze ke článku
ivysilani
ivysilani - pro Symbian je na svete
pudl
všimli jste si těch velice prořídlých řad účasti ? tam sedí snad do 10 človíčků..............takový je asi zájem o nokie s windows....................coby majitel C7 je mi smutno při tomto pohledu.
Jura
Osobně si myslím, že jde Nokia správným směrem. Když vezmeme v úvahu, že smartphony se přibližují osobním PC, tak je určitě dobře i přibližování SW. Je to výhoda. A ruku na srdce. Kolik procent běžných užvatelů má dnes ve svém PC jiný OS než Windows?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze