Nokia 100 a Nokia 101: nová jednoduchost a dvě SIM

6

Sotva jsme vám stihli představit dva nové modely se systémem Symbian Belle, už se na nás řítí další telefony. Oba modely jsou ale tentokrát velmi jednoduché a levné a mají prostředí Series 30. Lákají především dlouhou výdrží, extrémně nízku cenou a kvalitními telefonními funkcemi.

Nokia 100: absolutní jednoduchost

První přístroj je levnější a vyjít by vás měl na směšných 580 Kč. Jak už ale napovídá cena, nabídne vám opravdu jen to nejnutnější. Kromě kvalitních telefonních a SMS funkcí si na něm například poslechnte FM rádio s využitím konektoru 3.5 mm Jack a rozhodně neopovrhnete integrovanou svítilnou. Displej je stejně, jako u druhého modelu, s rozlišením 128 x 160 pixelů a úhlopříčkou 1,8 palců. Tedy naprostý základ.

Na druhou stranu je určen především k maximální výdrži, která se pohybuje kolem 35 dní v pohotovostním režimu. S telefonem si také bez přestávky zavoláte 7 hodin.

TIP: Podívejte se také na odhalení dalších modelů Nokia - Nokia 600, Nokia 700 a Nokia 701.

Nokia 101: další dual SIM do party

Pokud přece jen očekáváte od telefonu něco více, možná byste mohli sáhnout po druhém modelu, který stojí o necelé dvě stovky více. Za ně už ale kromě FM rádia dostanete také MP3 přehrávač, slot pro paměťové karty microSD, lepší repráček a rovněž nechybí 3,5 mm Jack a svítilna.

Jako bonus pak očekávejte slot pro dvě SIM karty. Na druhou stranu přístroj vydrží v pohotovostním režimu o něco méně, cca 25 dní. Necelých 7 hodin nepřetržitého hovoru a 26 hodin hudby pak uzavírá přehlídku.

Oba přístroje podporují balíček Live Tools, který pomáhá lidem v rozvojových zemích. Nokia 101 se očekává již v probíhajícím čtvrtletí letošního roku, na druhý model si budeme muset počkat na čtvrletí poslední.

Máme potvrzeno, že obě Nokie se budou prodávat také v ČR. Přesná dostupnost bude oznámena později.

Zdroje: conversations.nokia.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Josef
Já myslím že o Nokii s dual sim nemá vubec cenu psát.Je to jenom tlachání do prazna.Ušetříte místo na opravdové zajímavosti.To co Nokie provádí se slibem o Nokii X1-01 to je do nebe volající.Jsou tu lepší telefony a hlavně se dají koupit.Lidi přestante už věřit tem žvástu o Nokii už dávno to není ta Nokie jak dříve!!!Páni redaktoři pište prosím jen ověřené zprávy a ne nesmysli.Moc děkuji...
Josef
Protože Nokia jen slibuje a nic se nedá oficiálně koupit nebo to trvá hrozně dlouho.Až čas ukáže kdo měl pravdu.Kolikrát už posunula prodej Nokie X1-01.Je to její hanba a naše štěstí!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze