Nokia Ovi Store rychle roste, na Android a Apple ale stále nemá

1

Aplikace, aplikace, aplikace... Dnes hýbou mobilním světem a operační systém, který nemá svůj vlastní obchod s aplikacemi, jako by nebyl. Nokia, ač jsou její smartphony se Symbianem spíše na ústupu, pokořila se svým Ovi Store další milník. Ovi Store denně zaznamenává na 9 milionů stažení.

Je to opravdu úctyhodné číslo, zvláště vezmeme-li v potaz, že Nokia rozhodně neprožívá šťastné období. Již několik měsíců její podíl na trhu vytrvale klesá, ovšem to nezabránilo tomu, aby její obchod s aplikacemi Ovi Store stále rostl. když budeme hovořit v číslech - denně přes 9 milionu stažení. Ročně téměř 3,3 miliardy stažení. Nárůst 300 % za posledních 10 měsíců. Nárůst 35 % za poslední 2 měsíce. Pro lepší představu se můžete podívat na graf.

I když se tato čísla zdají opravdu velká, není to nic proti dvěma předním operačním systémům - Android a iOS. Google se svým Android marketem zaznamenává na 18 milionů stažení denně, což je téměř dvojnásobek. Apple se svým AppStorem jde ještě dál - celých 26 milionů stažení denně. To je téměř trojnásobek Nokie. Bramborovou medaili zatím drží RIM s obchodem BlackBerry App World, který se může pyšnit 3,4 miliony staženími denně.

AppStore vs Android Market vs Ovi Store vs App World

V jednom atributu Nokia však vyhrála. Momentálně má její Ovi Obchod nejrychlejší růst. Za posledních 10 měsíců se počet stahování z Ovi Store ztrojnásobil, zatímco u AppStore to je cca 130 % a u Androidu "pouze" 80 %.

Zdroje: mynokiablog.com, allaboutsymbian.com

Diskuze ke článku
Radim
Akorát, že Elop to stejně brzy utne, přece nedovolí, aby byl Ovi Store lepší než obchod s aplikacemi pro WP7.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze