Nová verze BlackBerry App World 3.0 přináší mnoho novinek

Obchod s aplikacemi kanadského výrobce RIM - BlackBerry App World, získal v posledních dnech významný update. Uživatelé si mohou v BlackBerry Beta Zone stáhnout nejnovější verzi BlackBerry App World 3.0, která přináší mnoho novinek jako je nové uživatelské prostředí, přehlednější řazení do kanálů a kategorií nebo lepší vyhledávání.

Screenshot App World 3.0 uniklý již před několika měsíci

Uniklé snímky nového App Worldu 3.0 se ukázaly být pravdivé. RIM skutečně přichystal radikální změnu uživatelského prostředí svého obchodu s aplikacemi pro smartphony a tablety BlackBerry. Nově nalezneme na domovské obrazovce velký "kolotoč" s ikonkami aplikací, pod ním jejich krátký popis a ve spodní části ikonky pro přístup do nových kategorií. Ale představme si novinky popořádku.

Na domovské obrazovce nyní nalezneme "kolotoč" s oblíbenými aplikacemi
  • zcela nové uživatelské rozhraní - rotující seznam oblíbených aplikací, nové ikonky
  • nové kanály - App World 3.0 přináší nové kanály Hry, Aplikace a Motivy. Každý kanál nabízí přehledný seznam kategorií, seznam Top 25 aplikací (zdarma, placené, nejnovější a nejlépe hodnocené) a v neposlední řadě vlastní vyhledávání v daném kanálu
  • nabídka My Account - zde můžete pohodlně upravit detaily vašeho BlackBerry ID a platební možnosti
  • nové funkce My World - v nabídce My World nově můžete nejen vidět nainstalované a odinstalované aplikace, ale konečně můžete odinstalované aplikace dát do ignorace a ty se následně neukazují v seznamu odinstalovaných aplikací
  • Sdílení aplikací skrz sociální sítě - pokud naleznete aplikaci, kterou byste chtěli doporučit i svým přátelům, není nic jednoduššího než ji sdílet skrze BBM, Facebook, Twitter, SMS nebo e-mail
  • Vylepšené zobrazení detailů aplikací - u každé aplikace si můžete přehledně prohlédnout hodnocení, recenze, screenshoty apod.
  • Vylepšené vyhledávání - vyhledávat nyní můžete přímo z domovské obrazovky aplikace jelikož se vyhledávací lišta nachází přímo v horní části. Využít můžete filtrování podle kategorií, shody s výrazem, oblíbenosti, hodnocení, ceny atd.

Filtrování ve vyhledávání je opravdu skvělé

Uživatelé, kteří si chtějí nový App World 3.0 stáhnout, se musí zaregistrovat do BlackBerry Beta Zone. BlackBerry Beta Zone je testovací centrum aplikací pro BlackBerry, ve kterém mohou uživatelé testovat nové aplikace již několik týdnů před tím, než vyjdou oficiálně. Rozhodně doporučuji nový App World vyzkoušet, je to příjemná změna. Nové řazení aplikací do kanálů a kategorií je opravdu povedené a skvělé jsou také tématické kategorie, které se mohou různě měnit. Nalezneme zde tak například kategorii oblíbených aplikací Alexe Kinselly (Senior Product Manager BlackBerry App World), aplikace zaměřené na udržení kondice nebo cestování. Co mu však musím vytknout, je zbytečně velké písmo, které dělá popisky aplikací trochu nepřehlednými. Snad na tom RIM ještě zapracuje. Každopádně je App World 3.0 jinak velmi povedený.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze