Špičková Nokia Lumia 920 na nové fotografii (aktualizováno)

Nové Lumie jsou na spadnutí a chybí již jen několik dní, do jejich oficiálního představení. Na internetu se však objevily informace s předstihem o jejich výbavě. Vlajková loď Lumia 920 nabídne 4,5 palcový dotykový displej s HD rozlišením, 8 megapixelový fotoaparát PureView nebo dokonce bezdrátové nabíjení.

Aktualizováno 5. 9. 2012 - další nový obrázek

Do představení nové Lumie 920 zbývá jen pár hodin (tisková konference začíná v 16:00 - sledujte on-line na mobilenet.cz) a na internet uniká další fotografie. Ta neodhaluje nic nového a spíše jen nabízí další pohled na novou vlajkovou loď finského výrobce s Windows Phone 8, 4,5palcovým HD displejem, dvoujádrovým procesorem, NFC a PureView fotoaparátem.

Aktualizováno 4. 9. 2012 - nový render

Na internet unikl nový render Nokie Lumia 920, který ukazuje více barevných variant. Těšit se tak kromě červené podle všeho můžeme například na žlutou, černou, šedou a bílou.

Původní informace z 3. 9. 2012

Nokia nedávno na své sociální síti uvedla vzkaz, ve kterém v narážce na jihokorejský Samsung v souvislosti s představením novinky ATIV S píše, že jeho výrobek je pouze rozehřívacím kolem na něco skvělého, co představí Nokia s novými Lumiemi. Podle všeho to vypadá, že finský výrobce si opravdu věří a do svých novinek vkládá opravdu velké naděje. Není se čemu divit, akcie Nokia klesají den co den a samotní akcionáři firmy začínají projevovat svoji nespokojenost. Nové Lumie tak budou hrát zásadní roli, která se odrazí ve výdělcích výrobce v následujícím roce.

Již o několik dní dříve se na internetu objevily ověřené informace, které hovoří o výbavě nové vlajkové lodi, označované jako Lumia 920. Co od ní můžeme očekávat tak zásadního? Bude to rozměrný 4,5 palcový dotykový displej s pravděpodobným rozlišením 1280 x 720 bodů. Disponovat bude i dvoujádrovým procesorem s pracovní frekvencí 1,5 GHz a 1 GB pamětí RAM. Jaký typ procesoru bude zvolen, není jisté, ale pokud výrobce chce, aby uživatelé šli "do kolen", mělo by se jednat o Krait.

Třešničkou na dortu bude 8 megapixelový fotoaparát s technologií PureView. V praxi s tímhle inovativním řešením přišla Nokia 808. Tato technologie přináší novou etapu fotografování v mobilních telefonech. Lze tak s největší pravděpodobností očekávat špičkové fotografie a další výhody, plynoucí z PureView technologie. O další rozruch se postará bezdrátové nabíjení telefonu. Tuto novinku již i někteří jiní výrobci oznámili u svých zařízení, v praxi se ovšem zatím nesetkáme s žádným jiným zařízením, které by šlo bezdrátově dobíjet nebo pro které by bylo v prodeji potřebné příslušenství.

Nokia Lumia 920 zobrazená s bezdrátovým příslušenstvím, určeném pro nabíjení telefonu - bez kabelů

Zároveň do prodeje vstoupí novinka s nejnovější verzí operačního systému Windows Phone 8. Vedle toho se dočkáme i poměrně velké kapacity interní paměti 32 GB. Zda bude v zařízení přítomen slot na paměťové karty není jisté, ale nová verze systému již paměťové karty podporuje. Co říkáte na uniklé informace o vlajkové lodi? Hodnotíte její výbavu jako zajímavou?

Zdroje: pocket-lint.com, unwiredview.com, engadget.com

Diskuze ke článku
pokeonetwo
Těším se.
Bc
Je faktom, že to nemám odskúšané, ale som tak naviazaný na android, že si wp neviem predstaviť používať, najmä veci typu inet explorer a čo ja viem čo ešte. Ak by takáto Nokia mala android, zaplatím aj vyššiu cenu za tak pekný mobil so super foťákom, navi v základe a celkovo táto výbava vyzerá slušne
Concionator
IE mi nesmí do počítače, ale ve Windows Phone se chová velmi dobře. Windows Phone 8 by mohl být v mnoha ohledech zajímavější než Android, tenhle systém se opravdu povedl. Hlavně aby to zase nezabila předraženost Nokie. Její aplikace pro WP jsou hodně dobré. Jen by to ještě chtělo poladit psaní na jinak pohodlné klávesnici, něco na způsob Swype, to by celou řadu lidí potěšilo. Android je přizpůsobitelnější po stránce vzhledu a je pro něj více bezplatných aplikací, u kterých však často kulhá optimalizace. Myslím, že to budou vyrovnaní soupeři.
Crozz
tak WP8 a Nokiím věřím, že budou mít úspěch, ale z Androidu jen tak ne odejdu, Google mi vyhovuje víc než Microsoft

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze