Nové Nokie Lumia s WP8 jsou v předprodeji: jaké jsou ceny?

52

Pokud patříte mezi fanoušky operačního systému Windows Phone, pak vás dnešní zpráva určitě potěší. Nokia totiž na svém českém oficiálním e-shopu zahájila možnost předobjednat si nové modely řady Lumia s operačním systémem Windows Phone 8 - vlajkovou Lumii 920 a levnější, avšak stále dobře vybavenou Lumii 820.

Nové Nokie Lumia s operačním systémem Windows Phone 8 na oficiálních fotografiích

Na start prodeje druhé generace Lumií čeká opravdu hodně lidí. Ta první sice zaujala, nicméně operační systém Windows Phone starší verze 7.5 byl zkrátka ještě dosti funkčně okleštěný a nedotažený. To nedávno představená verze Windows Phone 8 přichází s velkou spoustou novinek. Všechny jsme pro vás přehledně shrnuli v tomto článku. Jen namátkou lze ale zmínit ty nejdůležitější, jako je nová, variabilnější úvodní obrazovka, nový internetový prohlížeč IE 10, NFC, podpora HD displejů, či třeba to, že s telefony s touto novou verzí systému konečně jednoduše můžete přenášet data v PC skrze USB Mass Storage a nejste omezeni pouze programem Zune.

Obě nové Lumie jsme si již měli možnost vyzkoušet na tiskové konferenci v Praze

Tip: podívejte se také na - Nokia Lumia 920 a 820: první dojmy a video

V České republice se již nějaký ten týden Windows Phone 8 prodává. Jednoho zástupce, konkrétně rovnou svoji vlajkovou loď 8X či Windows Phone 8X by HTC totiž na náš trh uvedl výrobce HTC, a Nokii a také dalším výrobcům "okenních smatphonů" docela vypálil rybník. Nokia i Samsung totiž své smartphony na trh teprve chystají. Jak ale víme, Nokia má na našem trhu oproti jiným státům historicky opravdu velmi silnou pozici, a tak pro ni zajisté nebude problém HTC dohnat. Vlajkový model Lumia 920 navíc ten od HTC v mnohém překonává a řada lidí na tuto novinku čeká.

Tip: podívejte se na podrobné parametry modelů Lumia 920 a Lumia 820 v našem novém katalogu mobilů

Zatím tedy přesně nevíme, k jakému datu se nové Lumie začnou prodávat. Vzhledem k tomu, že Nokia ale na svém e-shopu již nastartovala předprodej, je dost dobře možné, že se tak stane ještě do konce tohoto roku, případně začátkem roku 2013. Modely Lumia 920 i 820 jsou velice populární ve světě. Například v sousedním Německu byl vlajkový model v minulých týdnech naprosto vyprodán, a hodně úspěšný byl údajně i na britských ostrovech.

Dražší Lumii 920 můžete ovládat v rukavicích nebo dokonce i bezdrátově nabíjet

Preview: Nokia Lumia 920: nejlepší Windows Phone všech dob?

Konečně si tedy zodpovězme odpověď na nejdůležitější otázku - kolik budou obě novinky stát? Vybavenější Lumia 920 se 4,5 palcovým IPS HD displejem, dvoujádrovým procesorem S4 Pro a 8,7 Mpx fotoaparátem s technologií PureView si Nokia nechá pořádně zaplatit. Předprodejní cena činí včetně DPH 16 990 Kč. Na druhou stranu jedná se z hardwarového i softwarového hlediska zřejmě o nejlépe vybavený přístroj celé platformy mobilních Windows. Je však nutno dodat, že cena je opět vyšší, než v zahraničí, jak je v České republice bohužel zvykem.

Lacinější Nokia Lumia 820 se stále může pochlubit poměrně dobrou výbavu

Preview: Nokia Lumia 820 oficiálně: střední třída s Windows Phone 8

Druhá novinka již nabídne o něco mírnější cenovku. Lumii 820 s menším, 4,3 palcovým displejem s WVGA (480×800 pixelů) displejem, stejným dvoujádrovým procesorem, vnitřní pamětí s kapacitou 8 GB a fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx si můžete předobjednat za 12 990 Kč opět včetně DPH.

Co říkáte na ceny prvních modelů Nokie s Windows Phone 8? Zdají se vám přemrštěné nebo si za nemáte problém připlatit? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Obě novinky si můžete předobjednat na oficiálním značkovém e-shopu Nokia ČR

Zdroje: obchod-nokia.cz

Diskuze ke článku
stepo
Tak zdravím vsechny sikuly z mobilenet redakce. Muj nazor k cene novych lumiích je asi takovy..rekl bych ze lumia 920 je az na svou vahu a tloustku hodne povedenej smartphone.ale nevím nevím jestli bez mala 17000kc je adekvatni cena.vzdyt jsou tu daleko vybavenejsi kousky od konkurence,kteri stoji mene,a i jejich startovaci cena nebyla takto premrstena.jinak 820mi prijde cenova spis na 920ku.a 820,ta je hodna tak 11800kc.ale samozrejme..Nokia jako vzdy ma trochu jiny nazor na cenu svích kousku.
Melisko
17 tis.? ...stále je to "len" telefón.
steve
Adekvatni cenu pro 920 bych videl nekde okolo 15,5k . A 820 je taky mimo, kdyz za 12,5k muze mit clovek 8X. 820 se mela dostat cenove tak k 11k.
jay
Ceny su velmi odvazne, problemom mobilneho trhu je, ze sa najde dost ludi co su ochotny zaplatit neuveritelnu sumu len, aby mali novinku. Pritom 90% funkcii telefonu nevyuziju, ale hlavne, ze maju fon za 600-700 Eur. Nuz pomyleny nazor, ze vlastnictvo draheho mobilu zvysuje spolocnensky status zjavne funguje - ale mylit sa je ludske...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze