Nejrozšířenějším telefonem s Windows Phone je Nokia Lumia 920

13

Vlajková loď finského výrobce Nokia, model Lumia 920, raketově přibírá na oblíbenosti, na což poukazují nejnovější statistiky firmy AdDuplex. Nokia navíc drží hned několik předních příček v oblasti smartphonů s operačním systémem Windows Phone a vypadá to, že se v brzké době nic výrazně nezmění.

Přitom teprve před pár měsíci byla situace zcela jiná. Příčku nejoblíbenějšího chytrého telefonu s Windows Phone okupovala Lumia 822 a daleko nebyl ani skvělý přístroj HTC 8X. z nejnovějších statistik však vyplývá, že je nyní nejoblíbenějším smartphonem s WP právě Lumia 920, která společně s modelem Lumia 800 ukusuje 14% světového koláče. Hned v závěsu je na třetím místě Lumia 710, Lumia 610 a Lumia 820. Nokia si tedy z hlediska přístrojů s operačním systémem Microsoftu připisuje takřka absolutní monopol.

TIP: Přečtěte si naši recenzi na přístroj Lumia 920.

Rozhodně se však nejedná o celosvětový úspěch. V USA, Francii, Itálii či Ukrajině stále vedou jiné modely, jmenovitě Lumia 822 či HTC 8S, celkově si však Lumia 920 může připsat slušný úspěch.

Samozřejmostí je nárůst nejnovější generace operačního systému Windows Phone 8, který oproti sedmé generaci zatím zaostává o 14%. To je však samozřejmé, vezmeme-li v úvahu dobu, kterou každý ze systémů pobýval na trhu. Windows Phone 8 stále roste (oproti minulému měsíci o celých 12%) a je jen otázkou času, kdy sedmičku zcela nahradí. Nejvíce si systém šplhl ve Francii, USA či Austrálii, naopak o osmou generaci téměř nemá zájem Mexiko, Španělsko či Itálie.

Zdroje: blog.adduplex.com

Diskuze ke článku
michal
Nemá v textu být lumia 820 místo lumie 822
mulo
822 je verzia pre ameriku
Jeniik
Ani se nedivím, protože ten mobil vypadá hezky, co se mi líbí, kromě jiných vlastností, že má jako doplňěk-příslušenství bezdrátové nabíjení-mohlo by být levnější (jestli se pletu tak mne opravte),ale pro mne se nachází tento mobil ve vyšší cenové kategorii. Jediné co je zatím škoda že nemá aktivní rádio a tolik sotwaru co má android. Ale je to jen můj názor.
Moravaczech
920 itku mam od listopadu. Kus dobreho telefonu, fotak, navigace, bezdratove nabijeni, jsem rad, ze Evropani umi udelat dobry telefon ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze