Nokia 2 v benchmarku AnTuTu potvrzuje základní výbavu

6× aktualizováno
28
Nokia 2 v benchmarku AnTuTu potvrzuje základní výbavu
  • Letos bychom se mohli dočkat ještě jedné velmi základní Nokie s Androidem
  • Nokia 2 by měla nabídnout procesor Snapdragon 212 nebo HD displej
  • Cena by se měla pohybovat pod hranicí 3 tisíc korun

Aktualizováno 30. 10. 2017

Příchod Nokie 2 se blíží a únik skrze benchmark AnTuTu potvrzuje, že půjde o opravdu velmi levný smartphone s Androidem. Uniklé specifikace opět potvrzují Snapdragon 212, 1GB operační paměť nebo 8GB interní paměť. Nasazen bude Android 7.1.1 Nougat a displej s HD rozlišením. Hlavní fotoaparát bude mít 8megapixelové rozlišení, zatímco čelní kamerka si vystačí s 5 megapixely. Ohledně představení tohoto modelu se spekuluje buď o sklonku letošního roku, případně začátku roku 2018.

Nokia 2

Aktualizováno 23. 10. 2017

Nokia 2 je na spadnutí. Na chvíli se totiž objevila v americkém internetovém obchodě. Současně tak byla odhalena také cena, která by měla činit 99 dolarů. V přepočtu tak můžeme odhadovat, že se česká cena zcela jistě dostane pod hranici 3 tisíc korun.

Nokia 2

Aktualizováno 25. 9. 2017

Příchod Nokie 2 by již mohl být doslova za dveřmi. Na internetu se objevila konverzace uživatele se zastoupením Nokia Myanmar. To mu odpovídá, že se s Nokií 2 počítá a uvedení na tamním trhu je plánované na listopad. Komunikaci skrze Facebook Messengeru sice nelze považovat za zcela důvěryhodnou, nicméně nadále potvrzuje již starší spekulace. K představení Nokie 2 by tak teoreticky mohlo dojít již během října.

Nokia 2

Aktualizováno 14. 9. 2017

Po delší odmlce o sobě opět dává vědět případná nejlevnější Nokia s Androidem. Telefon aktuálně prošel skrze americký úřad FCC a dokument odhalil kapacitu baterie. Zdá se, že Nokia 2 bude mít nadstandardní kapacitu 4 000 mAh. To by v kombinaci se základním hardwarem a pětipalcovým HD displejem mohlo zajistit velmi dobrou výdrž. V tuto chvíli nadále nevíme, kdy by mohlo dojít k představení.

Nokia 2

Aktualizováno 4. 8. 2017

Zatímco doposud jsme se museli spokojit jen s velmi hrubým náčrtem případné Nokie 2, nyní její možnou budoucí existenci naznačuje fotografie. Ta sice není příliš kvalitní, ale je rozhodně více průkazná než náčrt. Bohužel nadále nemáme podrobnější informace o výbavě a platí to, co se můžete dočíst níže v tomto článku.

Nokia 2
Nokia 2

Aktualizováno 26. 7. 2017

Po necelém týdnu o sobě opět v krátkosti dává vědět možná nejlevnější Nokie. Unikla skrze benchmark Geekbench. V něm se opět potvrzuje procesor Snapdragon 21X. Současně se odhalila 1GB operační paměť. To není mnoho, avšak mějme na paměti, že cena telefonu se bude pravděpodobně pohybovat kolem dvou a půl tisíce korun. U interní paměti se vcelku dle očekávání spekuluje o hodnotě 8 GB. Poslední odhalenou informací je nasazení Androidu 7.1 Nougat.

Původní informace z 21. 7. 2017

Znovuzrozená Nokia doposud představila tři chytré modely s Androidem – 3, 5 a 6. Tento trojlístek zřejmě brzy doplní vlajkový model 8. Nicméně výrobce se ohlíží i na méně náročné uživatele a spekuluje se o Nokii 2. Ta by měla být poměrně podobná současné „Trojce“, avšak například tlačítka se pravděpodobně přesunou na displej. Pod ním tím vznikne poměrně velký a zdánlivě nijak nevyužitý prostor. Dle prvních nákresů by Nokia 2 měla mít zřejmě displej o velikosti 5 palců.

Nokia 2

Do pohybu telefon uvede procesor Snapdragon 210, případně mladší alternativa očíslovaná jako 212. Více informací v tuto chvíli není známo, a tudíž můžeme jen odhadovat, za jak dlouho by mohlo dojít k představení velmi levného telefonu, jehož cena by se měla vměstnat pod hranici tří tisíc korun.

Zdroj: nokiamob.net, gsmarena.com, browser.geekbench.com, slashleaks.com, gsmarena.com, apps.fcc.gov, androidheadlines.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Kubs
aký má význam vyrobiť nepoužiteľný kšunt? Dajte tomu 1 GB RAM a 8 GB vnútorného úložiska..kto si toto v dnešnej dobe akože kúpi?
Lupo
No tak co zatím předvedli nic moc - tedy Nokia 3 a 5 . Když toto bude ještě horší než 3 tak nevím kdo to bude kupovat. Možná, že stále spoléhají na počáteční nadšení návratu nokie.
fry
úplne nezmyselný výrobok. v dnešnej dobe v podstate nepoužiteľný.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Snapdragony 2xx už nejsou Snapdragony...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze